Lørdag kveld var det nemlig duket for et nytt oppgjør mot Rognan. Denne gangen på bortebane.

Kampen var jevn og med få mål. Til pause ledet Bardu 10-8. Den ledelsen økte ytterligere i 2. omgang og til slutt vant blåtrøyene 23-17. En skikkelig revansj etter at laget forrige helg gikk på et forsmedelig 31-23-tap hjemme i Barduhallen.

– Lagseier

Torbjørn Køhl ledet laget i trener Terje Djupviks fravær denne helgen. Han kan fortelle om en skikkelig lagseier.

– Det var bra. Vi klarer å ta oss sammen og er tro mot avtalene vi er enig om på forhånd. Det var en skikkelig lagseier, forteller han.

Den store forskjellen fra forrige helg, da man tapte mot samme lag, var uten tvil at forsvarsspillet var bedre i denne kampen.

– Vi slipper inn åtte mål i første omgang og ni i andre, så det var en skikkelig bra forsvarskamp av oss. Stillingen var 4-4 godt ut i 1. omgang for eksempel. Og det var fokuset vi hadde, hvordan vi skulle løse forsvarsjobben i forhold til hvordan vi gjorde det forrige helg.

Han forteller at laget jobbet mer som en enhet i sitt forsvarsspill.

– Vi klarer å få samarbeidet mellom forsvar og målvakt bedre til. Da fungerer vi mer som et lag bak der, mener Køhl.

I forhold til forrige helg, mener Køhl at både Bardu og Rognan var to helt forskjellige lag denne kampen.

– Det var som natt og dag på begge lag. Der vi tar vare på energien og det positive hele kampen, så ser vi at Rognan blir fort tom og strever mer utover i kampen. Da blir vi ekkel å ha med å gjøre og det var veldig artig.

Utladet

Bardu spilte også ny kamp søndag formiddag. Denne gangen var det Junkeren 2 som var mostander i en kamp Bardu til slutt vant 26-23.

– Førsteomgang er veldig bra, men vi blir litt sliten og merker at vi hadde en lang dag på lørdag, med en veldig bra kamp da. Det er gode jenter som tar mye tak og bestemmer seg. Vi får de målene vi trenger og det blir en slitekamp på lik linje med lørdag, men der vi kanskje ikke føler at vi har den godfølelsen som etter den første kampen, sier Køhl.

Etter helgens kamper er Bardu oppe på 2.plass, en plassering de fortsatt har mulighet til å klare til slutt om ting går deres vei.

– Hvis vi skal ta den, så er vi avhengig av at Rognan gjør en solid jobb mot Ankenes, samtidig som vi må vinne den siste mot Leknes. Gjør vi det, så har vi gjort det vi kan i alle fall.