I norgescup-sprinten på Åsen fredag tok hun kjøkkenveien fra kvartfinalen og gikk videre til semifinalen på tid.

Men som tidligere i sesongen ble det ikke noen finale på Myrseth.

Hun endte på fjerdeplass i sitt semifinale-heat, men var 93 hundredeler svakere enn lagvenninne Silje Theodorsen som tok den siste «lucky loser»-plassen i finalen.

– Det var jo kjempeartig å gå videre til semifinale. Det var tett og hard konkurranse gjennom hele sprinten og det var ikke langt unna finale, sier Myrseth til Folkebladet.

Selv om finaleplassen glapp igjen, var hun i godt humør etter sprinten.

– Det er så artig når det er så tett og mange om beinet, forteller hun.

Gir seg ikke før sesongen er over

Neste sprint-mulighet blir i Skandinavisk Cup i Trondheim 23.-25. februar.

Det gjenstår også flere sprinter i verdenscupen. Størst mulighet til å bli tatt ut der er trolig sprinten i Drammen 7. mars.

Myrseth håper den stigende formen hun selv opplever skal gjøre at hun før sesongen er omme skal ha kvalifisert seg til en finale.

– Det blir bare nærmere og nærmere. Jeg håper jeg kan klare det.

– Man må jo bare ta de sjansene som gjenstår. Jeg har ikke gitt meg før sesongen er over.

Utenomsportslig dramatikk

Den siste tiden har det vært utenomsportslige ting som har tatt noe av fokuset til Myrseth.

Like etter at hun tok stafett-sølv i NM for Kvaløysletta Skilag kom meldingen om at broren Kjell-Harald Myrseth var værfast i fjellet utenfor Alta. Han ble til slutt funnet av letemannskapene og familien kunne puste lettet ut.

– Det tok jo på den uka, men det gikk jo heldigvis bra. Han forfrøs seg jo litt, men jeg er bare glad det gikk som det gikk. Det har ikke påvirket meg så veldig mye. Treningen har gått bra, sier Myrseth.

Lørdag er det 20 kilometer klassisk på programmet i norgescupen.

– Jeg tror ikke jeg har gått 20 kilometer klassisk enkeltstart før, så det blir en ny opplevelse. Kroppen kjennes bra ut, så jeg må bare håpe på noen gode dager, sier hun.

NM-bronse til Valnes

Den ferske U23-verdensmesteren Erik Valnes tok seg til finalen i norgescupen fredag. I finalen holdt de seks finalistene følge med hverandre, men etter en tung dag ga Valnes opp i spurten og tuslet inn til 6. plass, over 14 sekunder bak vinneren Gjøran Tefre. Han kunne likevel innkassere NM-bronse, ettersom han var tredje beste U23-løper i løpet som telte som U23-NM.

Lotta Udnes Weng vant kvinnenes sprint.

BRONSE: Erik Valnes endte sist i finalen på Åsen, men kunne likevel innkassere bronse i U23-NM.Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix Foto: EllingvÃ¥g, Ørjan