– En fin utflukt for hele familien

Førstkommende søndag inviterer Vesterfjell og omegn idrettslag til en skikarusell som skal gå over åtte søndager.

SKIKARUSELL: Leder Ragnar Johnsen i Vesterfjell og omegn idrettslag starter skikarusellen på søndag. Her er han fotografert sammen med Alva Sofie Lindberg (t.v) og Angelica Eidissen.Foto: Privat  Foto: Privat

søndagstreff:: Ragnar Johnsen håper at mange familier tar barna med til grendehuset på Vestefjell.Foto: Carina Hansen  Foto: Carina Hansen

tung investering: Vesterfjell og omegn idrettslag investerte i fjor i denne tråkkemaskinen til nesten 700.000 kroner.Foto: Privat  Foto: Privat

sport

I fjor arrangerte laget en skiskole på Vesterfjell, men nå kaller man arrangementet en skikarusell.

Går over 8 søndager

Lagets leder Ragnar Johnsen sier at dette er en aktivitetsdag på ski der hele familien inviteres til å være med på flere skiaktiviteter i nærheten av grendehuset. Man kan også ta en tur til gapahuken laget har bygd på Skaret, rundt tre kilometer fra grendehuset.

– Totalt skal dette bli en fin søndagsutflukt for hele familien. Selv om det kalles karusell har vi ingen konkurranser, men har lagt opp til at både voksne og barna skal delta i aktivitetene vi har her.

Ragnar Johnsen opplyser at laget i dag teller rundt 80 medlemmer, men at man håper at medlemstallet utover vinteren skal øke.

Har laget et nærmiljøanlegg

Johnsen forteller at det er lagt opp til forskjellige skiaktiviteter i det han omtaler som et nærmiljøanlegg nedenfor grendehuset.

– Vi har blant annet ei kort løype på rundt 800 meter som både barn og voksne kan gå i, og vi har også laget en hoppbakke som man kan prøve seg i. Som man skjønner dreier dette tiltaket seg om å aktivisere hele familien, og få dem ut på en søndag. Vi vet at det for mange er vanskelig å finne plass for noe slikt på hverdager, og derfor har vi valgt å legge det til søndag.

Kan betale familiekontigent

Ragnar forteller at dersom en familie melder seg på for alle søndagene koster familiekontigenten totalt 200 kroner, og da blir også alle i familien oppført som medlemmer av laget for dette året.

– Det betyr at hver familie i snitt betaler rundt 15 kroner for hver søndag de er med, samtidig som denne innbetalingen gjelder som medlemskontigent for i år. Og et økende antall medlemmer i laget er også noe vi ønsker, sier Ragnar.

Kjøpte tråkkemaskin

I fjor investerte Vesterfjell og omegn idrettslag i en tråkkemaskin til nesten 700.000 kroner.

– Vi fikk da et tilskudd fra skikretsen på 200.000 kroner, og måtte etter å ha brukt pengenen vi hadde ta opp et lån i banken 400.000 kroner. Dette har laget gjort for å tilby folket som bor her fine løypeforhold med oppkjørte løyper, og vi håper dette er noe som settes pris på, og at løypene brukes jevnlig.

– Vi hadde jo håpet på en litt positiv respons fra potensielle sponsorer i nærområdet etter at vi kjøpte tråkkemaskinen, men til nå har vi bare fått 2.000 kroner som bidrag her. Så her går det jo an å komme sterkere tilbake.

– Når skikarusellen er i gang vil det også være ei fin løype opp til gapahuken ved Skaret, så det er bare å legge i vei når man kommer på søndag. For de som ønsker å ta denne turen kan de jo møte opp tidlig og starte turen, sier Ragnar.

– Hvis publikum ønsker mer informasjon om skikarusellen vil de finne den på hjemmesiden vår. Og er det noen som fryser er det bare å komme seg inn i kafeen på grendehuset, der selges mye som er godt.

Ragnar sier at man mer enn gjerne ser at familier fra Sør-Senja finner veien til disse skisøndagene på Vesterfjell.

– Fra nå og utover kan det jo bli riktig fine søndager her oppe på Vesterfjell, med sol i bakkene og mye snø her. Men så er det jo slik at selv om det er gråvær og litt ruskevær er jo en skitur på søndag noe som alle burde unne seg uansett.