På sin egen Facebook-side tar Abelsen opp mangelen på lag som til nå har meldt seg på til denne lokale serien. Til nå er det bare Bardufoss og Gryllefjord som har meldt seg på, og når Foss nå følger etter er det tre lag som er med. Men foreløpig mener Trond Abelsen at dette er for tynt, og at det bør være seks lag med i en slik lokal 7-er-serie.

Bare FK Senja med seniorlag

Abelsen viser til at for 20-30 år siden var det et fotball-lag (11-er lag) i nær sagt hver eneste bygd på Senja, men nå er det nesten ikke lag igjen.

– Tidlig på 80-tallet var det jo nesten ikke ei bygd uten et seniorlag i fotball her på Senja. Foss, Havørn, Gibostad og Tranøy, for å nevne noen. Vår klubb Foss hadde seniorlag fram til 2011, og da var vi utenom FK Senja den eneste klubben på Senja med 11-er lag.

Velger å spille for andre klubber

Trond Abelsen er ved siden av å administrere virksomheten til 7-er laget i IL Foss direktør ved Skaland Graphite. Han sier at hovedgrunnen til at fotball-lagene i bygdene på Senja har fosvunnet er flere, men nedgang i befolkningsgrunnlaget er klart en av dem.

– Tidligere så man jo at selv om ungdommen flyttet ut på grunn av videregående utdanning, valgte de å «holde på» båndet til bygda gjennom fotballen. Slik er det ikke lenger, de fleste av disse velger å spille på for eksempel klubber i Tromsø-regionen.

- Seks klubber vil holde

Nå oppfordrer altså Trond Abelsen andre klubber i Midt-Troms å vurdere om man kan melde på lag i 7-er-serien for menn.

– Vi har jo klubber som Skøelv, Unglyn, Framsyn og Vårsol som burde kunne klare å stille i en slik serie. Får vi tre klubber til med vil vi ha totalt ti kamper for hvert lag. Det betyr fem bortekamper, og det tror jeg er akseptabelt for lagene som deltar når vi har en lokal serie med ikke altfor lange reiser.

Daglig leder Jo Are Vik i Troms Fotballkrets gir ros til Trond Abelsen for utspillet han kommer med.

– Det idelle ville være en egen lokal serie for Midt-Troms, Nord-Troms og Tromsø-regionen, det bør vi kunne klare, sier Vik.

GODT UTSPILL: Daglig leder Jo Are vik hilser velkommetn utspillet fra Trond Abelsen i IL Foss.Foto: Ronald Johansen, iTromsø Foto: Ronald Johansen