Mandag kveld ble Glenn-Martin Andreassen presentert som ny assistent-trener i FK Senja.

27-åringen har vokst opp med fotball i FK Senja og spilte der frem til 2013. Foran 2014-sesongen tok spissen turen over brua til Finnsnes IL.

I fjor var han plaget med mye skader og fikk kun seks kamper for FIL i 2.-divisjon.

Nå er spillerkarrieren foreløpig lagt på is. Fremover skal han i tospann med barndomskompisen Kjetil Warholm (hovedtrener) sørge for mer suksess til FK Senja.

– Det blir spennende. Jeg var med i forrige uke og så på forholdene, så hev jeg meg rundt sammen med Kjetil i går, forteller Andreassen.

Spent

Dette blir hans første utfordring som trener.

– Jeg er veldig spent og tror jeg har mye å bidra med. Kjetil og jeg utfyller hverandre bra. Nå handler det om å bli kjent med spillerne og kjent med rollen, sier han.

– Du har vært flere sesonger hos erkerivalen Finnsnes. Hvordan blir det å komme tilbake til moderklubben FK Senja?

– For meg er det ikke noen erkerivaler lenger. Det er to veldig flotte klubber og jeg hadde det veldig bra i Finnsnes. Jeg ser frem til å komme tilbake til Senja der jeg er godt kjent fra før.

Han forteller at han er kvitt skadeproblemene og at helsen er «bedre enn noen gang». Men å snøre på seg fotballskoene denne sesongen tviler han på.

– Det er ikke planen i første omgang. Ser jeg at det frister blir jeg å ta en prat med Kjetil. Per nå er det kun som trenerrolle. Motivasjonen må også være der, så spillerkarrieren har jeg lagt på is foreløpig.

– Jeg har andre prioriteringer som jobb og skole. Så liker jeg å trene ellers, ikke bare fotball.

– Hvordan blir det å lede Senja i tospann med Kjetil Warholm?

– Vi har vokst opp ilag og gjort alt ilag. Det var en veldig stor faktor at han var hovedtrener. Det er artig å kunne bidra. Han hadde en kjempesesong i fjor og det skal vi prøve å bygge videre på, selv om vi kan få motgang i perioder. Vi må lage en plan og gå i samme retning.

Hans første trening med klubben var mandag.

– Jeg ble tatt veldig godt imot. Jeg fikk bidratt godt på feltet og det føltes naturlig egentlig. Jeg skal ha mer fokus på det offensive, mens Kjetil har mer «call» på forsvarsspillet. Vi fyller hverandre ut bra der.

Andreassen kommer enkelte uker til å være i Harstad på samlingsbaserte studier.

– Da blir jeg å gjøre noen videoanalyser og se hva vi kan gjøre i forhold til motstanderne. Det blir noen timer foran skjermen, men det er bare fint.

– Hvilke ambisjoner har du som trener?

– Som trener er det først og fremst å komme igang her og få en trygg og god sesong. Så har jeg ikke tenkt noe videre enn det. Jeg har avtalt med Senja at det i første omgang blir i år, så får vi se når det nærmer seg kontraktsslutt.

– Ypperlig

Kjetil Warholm så egentlig mørkt på å få Andreassen tilbake til FK Senja.

– Men vi så at etter mars og utover har han bedre tid til å være med. Da var det bare spørsmål om hvilken rolle han ønsket å ha. Han fant ut at han hadde lyst til å være med på trenersiden og det passer oss ypperlig sånn sett, med tanke på at det kun er jeg som har vært i teamet fram til nå. Da passet det perfekt.

Om Andreassen skulle få lyst til å bidra som spiller også er ikke det noe Warholm ser mørkt på.

– Han er her som trener og det er utgangspunktet mitt. Men han har erfaring og kvaliteter som gjør at han ikke har noen problemer med å spille på dette nivået. Skulle han få ekstremt lyst til spille og det passer for oss, så kanskje, sier Warholm.

BARNDOMSKOMPISER: Glenn-Martin Andreassen og Kjetil Warholm har vokst opp sammen i FK Senja. Dette bildet er tatt i 2006. Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen