Hele 34 unger deltok denne helgen på nybegynnerkurs i Steilia Alpinsenter i helgen.

Arrangøren Bardu Alpinklubb forteller at det var så stor pågang at de ikke hadde plass til alle som ønsket å være med. Men det gjør klubben noe med.

– Vi hadde så stor pågang av barn som ville på kurs at ikke alle fikk plass denne helga. Derfor hiver vi oss rundt og arranerer nytt kurs neste helg, opplyser nestleder i Bardu Alpinklubb, Morten Hanstad.

Instruktører

Til tross for at det var bitende kulde på Setermoen i helgen, på det laveste ned mot -21 grader, var det full fres i alpinbakken i Steilia i helgen.

– På tross at det ikke har snødd på lenge er løypene preppet og fine. De er overhodet ikke isete, forteller Hanstad.

Nybegynnerkurset inkluderte heiskort og utstyrsleie for foreldre som ønsker å følge ungene. I tillegg til frivillige fra klubben hadde arrangøren fått Steen Aalmen fra Narvik med som instruktør.

– Men så mange flinke og erfarne instruktører gikk det ikke lang tid før alle ungene mestret å kjøre ned bakkene, forteller Hanstad.

Han sier videre at Steilia Alpinsenter har investert og utviklet familieområdet spesielt de to siste årene. Nytt av året er lengre barnebånd, ny belysning og ekstra bred trasé i «Bamsebakken».

– Disse tiltakene gjør bakken særlig familie- og nybegynnervennlig.

Internasjonalt besøk

Selv om det var bitende kaldt på innlandet var det mye skiglede å spore. I pausene var det servering av kakao og varme vafler i den nyoppussede kaféen.

– En del engelske og amerikanske soldater tok også turen. De uttrykte stor beundring av av hvor flink de minste ungene var til å stå på ski, sier Hanstad.

INSTRUKTØRER: Klubben stilte med egne instruktører, i tillegg til Steen Aalmen fra Narvik. Foto: Bardu Alpinklubb
TILTAK: Bardu Alpinklubb har gjort tiltak de siste årene for å gjøre Steilia mer familie- og nybegynnervennlig. Foto: Bardu Alpinklubb