Heimdal falt under mandagens sprint-prolog og var sugen på å revansjere seg på onsdagens 10-kilometer klassisk i U23-VM.

Men slik gikk det ikke. Heimdal åpnet lovende og lå på femteplass etter 1,3 kilometer, men derfra og ut tapte hun hele veien til teten.

Etter fem kilometer var hun 1:00,3 bak teten på 18. plass, og ved målgang hadde avstanden økt til hele 3:02,4 og 28. plass.

– Det var en tung opplevelse. Det var tungt fra start og det er kjedelig at det skulle bli sånn. Det var egentlig bare blytungt i beina og en kamp om å komme seg til mål, forteller en skuffet Heimdal til Folkebladet.

– Vanskelig å se lyst på det

Kombinasjonen av en dårlig dagsform og høyden i de sveitsiske alpene (cirka 1300 meter) tok knekken på den lovende langrennsutøveren fra Bardu.

– Det ble for tungt og jeg kjente at jeg ikke hadde en bra dag. Dagsformen var dårlig og da blir det ekstra tungt når det skjer i høyden i tillegg.

– Hva tenker du om at du får slike dager akkurat under VM?

– Det er såklart kjedelig. Det var VM som var det store målet mitt. Jeg har hatt mange tunge dager denne sesongen, men jeg hadde håpet på en bra dag i dag. Tar men med sprinten også er det ekstra kjipt at man ikke får noen oppturer.

– Hva tenker du om fredagens skiathlon?

– Jeg må bare prøve å omstille meg. Akkurat nå er det vanskelig å se lyst på det, men jeg vet at jeg kan gå fort på ski når jeg går bra. Jeg må bare prøve å tenke på det.

22-åringen er uansett innstilt på å komme seg over skuffelsen i VM.

– Det er kjipt, men man kommer seg over det.

Tiril Udnes Weng ble beste norske på 8. plass.

Norsk herregull

På herrenes 15-kilometer ble det norsk gull til Mattis Stenshagen.

Erik Valnes klarte ikke å følge opp mandagens gulløp i VM og endte på 35. plass.

21-åringen fra Sørreisa åpnet friskt og la seg på tredjeplass etter 2.4 kilometer, åtte sekunder etter ledende Mattis Stenshagen.

Etter fem kilometer passerte han på 10. plass, 26,4 sekunder bak Stenshagen.

Etter ti kilometer var avstanden økt til 1:42.0. Valnes lå da på 29. plass.

Den siste runden ble tung for Valnes, som kom i mål på 35. plass, 3:21.1 bak landsmann Mattis Stenshagen.

Erik Valnes endte på 35. plass på 15-kilometer i VM. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix