I VM for ett år siden tok hun bronse på ti kilometer fri teknikk i Park City i USA.

Ett år senere har hun på ny muligheten til å sikre seg VM-medalje. Onsdag er det ti kilometer klassisk, en stiltart Heimdal har trivdes bedre med tidligere i karrieren.

– Jeg håper jeg får til et bra løp og at jeg går bra på ski. Så får vi se hva det holder til. Jeg har lyst til å kjempe om de øverste plassene, sier Heimdal til Folkebladet.

– Kan det bli reprise fra i fjor?

– Det er vanskelig å si, men det hadde vært gøy.

Mistet begge skiene

Hun var i utgangspunktet kun tatt ut til fredagens skiathlon før VM, men sykdom i den norske troppen gjør at hun nå får med seg alle tre distansene i VM.

Hun fikk imidlertid en verst tenkelig start på verdensmesterskapet da hun falt under prologen på mandagens sprint.

– Hun følte seg kjempebra og lå på en andre-tredjeplass tidsmessig da hun rett og slett kjørte ut og mistet begge skiene. Det var trasig, sa trener Kristian Skogstad til Folkebladet mandag.

Heimdal forklarer selv uhellet slik:

– Den ene skien skled ut og plutselig lå jeg der uten ski på beina. Jeg mistet begge skiene og kom meg ikke til mål. Det var veldig kjedelig, men sånt skjer. Det er ikke noe annet å gjøre enn å glemme det.

– Utfordrende

Flere andre utøvere slet også med å holde seg på beina i den samme svingen.

– Den var utfordrende, men jeg følte at jeg hadde øvd mye på den før start og at jeg hadde god kontroll på den. Men den var litt ekkel, ja.

Onsdag er hun et av Norges medaljehåp på ti-kilometeren i Goms.

– Jeg skal ta revansje. Klassisk passer meg bra og jeg gleder meg veldig, sier hun.