For det var stor norsk dominans på første dag av Nordisk Juniorlandskamp i finske Vuokatti.

Hele fem av seks finalister bestod av norske juniorjenter.

Blant dem Ingrid Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss og Omegn IF, som kapret en meget sterk sølvplass, bak Elena Rise Johnsen.

– Det var veldig mange nordmenn i finalen. Det ble nesten som en norgescupfinale, sier Gulbrandsen etter sølvløpet.

Pallplass

Etter en litt treg start i prologen (11. plass), fikk hun opp dampen i kvartfinalen og senere i semifinalen, som sikret henne finaleplass. Der klokket hun inn ett sekunder og 43 hundredeler bak nevnte Rise Johnsen.

– Hun som vant er veldig god, så det handlet om å sikre seg en pallplass. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk det. Samtidig er det morsomt at laget gjorde det så bra. Vi kom i mål og alle hadde gjort det bra, det var veldig artig, sier Gulbrandsen.

Var nervøs

Hun innrømmer at hun var litt smånervøs i prologen.

– Det gikk ikke så veldig bra i prologen. Jeg var litt smånervøs. Men det handlet om å ta seg sammen og når jeg klarte å ta meg videre fra kvartfinalen ble jeg mer avslappet. Det var morsomt å komme til finalen, forteller hun.

Lørdag fortsetter juniorlandskampen i Finland med fem kilometer klassisk stil. Det er en distanse hun på forhånd var mer komfortabel med enn sprint.

– Jeg prøver å ikke tenke for mye på det egentlig. Jeg håper det skal gå bra, men har ingen forhåpninger. Jeg håper også at laget gjør det bra, noe jeg tror vi gjør. Norge stiller veldig sterkt her, sier hun.

Ingrid Andrea Gulbrandsen (t.h.) på pallen sammen med Linn Ravndal og Elena Rise Johnsen. Foto: Privat