Det var kun to utøvere som klarte å skyte 20 treff på normalen i EM i skiskyting onsdag. Russiske Yuri Shopin og Fredrik Mack Rørvik fra Bardufoss.

– Jeg er bare så sliten nå. Dette var vondt, sier Mack Rørvik noen timer etter at han hadde gått inn til 20. plass i debuten i EM.

– Nå har jeg bare forsøkt å presse i meg mat og drikke, men det er tungt å få det ned rett og slett. Jeg har prøvd å sove litt også, men våkner fort opp igjen. Det føles som man har gått konkurranse etter tidenes fyllekule, beskriver Mack Rørvik.

Få dager i høyden

Han mener en kombinasjon av hardtrening forrige uke og få dager i høyden i Ridnaun var med på å gjøre det til en ekstra tung dag i sporet.

Mack Rørvik ble tatt ut til EM som første reserve og var forberedt på at det ikke ble noen Italia-tur. Derfor var ikke oppladningen til onsdagens normal optimal.

Ridnaun, der mesterskapet foregår, ligger på cirka 1.400 meters høyde.

– Vanligvis kommer man inn i en konkurranse med overskudd. Slik det er nå trente jeg hardt i forrige uke og skulle egentlig hvilt denne uken. Så det at man har få dager i høyden har hatt mye å si for meg, sier han.

Sprint-aktuell

23-åringen var med sin 20. plass tredje beste norske. Håvard Bogetveit ble beste norske på 14. plass, mens Vetle Sjåstad Christiansen endte på 16. plass.

– Jeg gjorde en veldig god jobb i dag. Jeg klarte å svitsje fra å ha det helt vondt i sporet til å være den trygge skytteren jeg er på standplass. Det var nøkkelen i dag.

Han var fornøyd med 20. plassen, og spesielt glad for at han ble tredje beste norske når han kom inn som reserve til mesterskapet.

– Det var viktig å ikke være dårligste norske, så det er jeg strålende fornøyd med. Det er en stor prestasjon det jeg gjør på skytebanen. Det var ikke mange som klarte det.

I utgangspunktet skal han ikke gå fredagens sprint, men det blir bestemt torsdag kveld.

– Nå skal jeg bare slappe av og komme meg ut på løpetur og få ut litt syre, så blir det bra. Hvis det blir sprint på meg, så vil jeg nok ha en mye bedre følelse.

Den norsk-svenske skiskytteren Torstein Stenersen fra Målselv hadde ikke dagen i Ridnaun. Med hele seks bom var hele løpet ødelagt og han endte på 70. plass, over sju minutter bak vinneren.