23-åringen fra Bardufoss ble opprinnelig vraket til EM i skiskyting og var innstilt på at han kom til å være en ubenyttet reserve under mesterskapet.

Men lørdag kveld fikk han beskjed om å pakke børsa og reise til Ridnaun i Italia.

Bjørndalen-forfall

Årsaken er at Ole Einar Bjørndalen, som nylig ble vraket til OL, har meldt forfall til onsdagens 20-kilometer. Dermed får Fredrik Mack Rørvik muligheten i minimum et renn i det europeiske mesterskapet i skiskyting.

– Jeg fikk beskjeden kvelden før jeg dro. Heldigvis var alt av klær ferdigvasket. Så det var nydelig å få den beskjeden. Det er litt av en bonus, sier Mack Rørvik på telefon fra Italia.

I utgangspunktet er det kun onsdagens normal han skal gå. Det kan imidlertid åpne seg en plass på fredagens sprint, men da må trolig andre uttatte utøvere melde forfall.

– Så får vi se. Jeg er bare lykkelig for å være med på tur og gå en distanse. Det er stort for meg.

– Grusom normal

EM i Ridnaun blir hans første internasjonale mesterskap som senior.

– Det er ganske mange verdenscupløpere her, så det er nivået er høyt nok.

Mandag formiddag ble brukt til å gjøre seg kjent med EM-løypene.

– Det har snødd mye her. Blant annet gikk det et ganske stort snøskred ikke langt unna. Så det er veldig vinterlige forhold og en beinhard løype. Det kan bli en grusom normal, sier Mack Rørvik.

Han har ikke satt seg noen målsetning for løpet, men er innstilt på å vise landslagsledelsen at de tok feil da han i første omgang ble vraket til mesterskapet.

– Dette er en gylden mulighet til å vise hva man er god for.

– Jeg håper jeg klarer å skyte 20 treff og gå fort i sporet. Da vet man aldri hvor høyt man kan komme på lista.