Med litt over 20 minusgrader og sterk kuling i fjellet brukte Tunheim 4 timer og 45 minutter på den første delen av årets Tromsquest, og det er den raskeste tiden noen har kjørt denne strekningen på.

Etter fem timers hvile da første delen av løpet var unnagjort satte Altamannen klokken 20.52 lørdag kveld av gårde ut på etappe nummer to, og var ferdig med løpet klokken 01.50 på natta.

– Jeg er fornøyd med løpet

Med litt over 15 minusgrader og sterk kuling i fjellet gjorde Tunheim unna den første delen av årets Tromsquest på ny etapperekord, det med en bitende kulde hvor han måtte dekke nesten hele ansiktet i deler av løypa. Klokken ti minutter over to på lørdagsnatta ble Tunheim klokket inn som vinner av Tromsquest for tredje gang på rad. Og det ble enda en premie i familien, da sønnen Martin ble nummer to i juniorklassen.

– Artig å vinne for tredje gang på rad, ikke minst at det ble så pass klar seier i forhold til de to andre gangene, sier Tunheim, som kommer fra Alta.

Var redd for forfrysninger

Han forteller at det var rundt 15 minusgrader under hele løpet, og at forholdene ble enda tøffere da han kom høyere opp i fjellet.

– I 700 meters høyde rev vinden så pass kraftig at jeg med den kulda som var nødt til å dekke så mye som mulig av ansiktet for å unngå forfrysninger i ansiktet, men det gikk heldigvis bra.

Han sier at det som har gjort at han gikk inn til ny etapperekord er at det til tross for kulda og vinden var godt føre i løypa.

– Underlaget var godt

– Underlaget var hardt, men godt. Enkelte steder var graset kommet opp på grunn av den sterke vinden som har feid snøen unna, men kjøreforholdene var altså stort sett veldig gode.

40 deltakere stilte til start i helgas Tromsquest i løypa som går ut fra Råvatn skytebane i Øverbygd, opp Rostadalen og i høgfjellet ved Devdajâvri før turen snur tilbake til Råvatn.

VANT BEGRENSET KLASSE: Taisto Torneus fra Sverige vant 170 kilometer begrenset klasse.Foto: Tore Figenschau Foto: Tore Figenschau