Trener Lena Røsæg Olsen sier at både hun og jentene er rimelig godt fornøyd med å klare en seier av de fire kampene laget spilte i NNM.

Syv spillere

– Vi stilte nemlig med bare syv spillere, og hadde altså omtrent ikke spillere som kunne steppe inn når noen var sliten. Det sier seg selv at når jentene i tillegg ikke er altfor godt trent kunne det i perioder bli vanskelig å stå ute på banen når det røynet som verst.

Brøstadbotns jentelag tapte ikke uventet 0-2 mot Bodø i den første kampen i innledende runde i NNM i volleyball for U17 på lørdag.

– Vi hadde vel egentlig ikke de store forhåpningene mot et sterkt Bodø-lag, men likevel spilte vi under pari og ga fra oss for mange balltap i de to settene, sier BIL-trener Lena Røsæg Olsen.

Sliter med skader

– Marit Karlsen og Chatarina Boholm, som begge spilte, har i lang tid vært skadet, og to av jentene vi har hatt med tidligere var ikke med nå. Med så få spillere med inn i mesterskapet blir det jo liten anledning for spillerne til å ta seg igjen med pauser i kampen, sier BIL-treneren.

– Vi er nok ikke et lag som kan ha de største ambisjonene om å hevde oss helt oppe i mesterskapet. For oss er det likevel viktig å la de unge jentene våre få inspirasjon og erfaring gjennom å være med i et slikt mesterskap, sa Røsæg Olsen til Folkebladet etter første kamp på lørdag.

Som ventet ble den andre kampen hvor matstanderen var et godt Øksil-lag ei hard nøtt for Brøstadbotn lørdag ettermiddag.

– Det ble ikke uventet lite vi kunne gjøre mot Øksil som har svært mange spillere å ta av. Men spillemessig løftet vi oss betraktelig fra den første kampen.

Endelig seier til BIL

Og så kom BILs første seier i søndagens kamp mot Grønnåsen fra Bodø, der BIL vant begge settene i en kamp der jentene leverte fine prestasjoner. Den siste NNM-kampen endte med 0-2 tap for andrelaget til Øksil, men i denne kampen bet BIL godt i fra seg, og Øksil vant settene etter at lagene hadde fulgt hverandre tett.