Ny spiss står øverst på ønskelista til FK Senja:

Stallen til FK Senja teller per i dag 15 spillere. Trener Kjetil Warholm vil ha inn 1-2 spillere til for å være fornøyd.

Det er primært én spiss og eventuelt en sentral midtbanespiller Warholm er på utkikk etter.

– Det er ikke krise der. Vi har andre spillere som kan spille sentralt. Spiss er kanskje det aller viktigste, sier Senja-treneren.

Christer Johnsgård varslet i fjor høst at det skulle mye til for at han ikke ble å fortsette i FK Senja, selv om han hadde kontrakt med TUIL i 2018. Tidligere i januar hadde han imidlertid ombestemt seg og ville satse for fullt med TUIL i 1.-divisjon.

Jensen-lån?

Det har naturlig nok Kjetil Warholm fått med seg, men registrerer også at TUIL nå har fem spisser i stallen sin. En løsning kan derfor være å forsøke å låne tidligere Senja-spiss Sebastian Jensen.

Jensen fikk etter overgangen til TUIL i fjor sommer kun én kamp i 1.-divisjon. Det var et innhopp på 12 minutter mot Jerv.

– Hvis de ikke ønsker å kvitte seg med Christer (Johnsgård), er håpet at vi kan låne Sebastian. Det må vi ta med TUIL, om de ønsker å gå med fem spisser inn mot sesongen. Førstevalget vårt er å enten hente Sebastian på lån eller Christer.

Warholm har derfor ikke helt gitt opp å få Johnsgård tilbake til moderklubben.

Sebastian Jensen er ikke avvisende til en retur til Senja.

– Det kan være aktuelt. Men akkurat nå er vi ikke nært, sier Jensen til Folkebladet.

– Vi får bare se hva som skjer. Det er enda litt tidlig å spekulere, men det er en mulighet for det.

Spillere som imidlertid er klare for FK Senja er trioen Sindre Eggen og Sondre Tunstad som tar overgang fra Salangen til FK Senja, mens Alexander Mikkelsen (lillebror til kaptein Daniel Mikkelsen) tar overgang fra Skjervøy.

Tunstad er hentet som erstatter for Martin Albertsen i backrekken.

– Det er en spiller som kan bekle både stopper og back. Han har litt Tunstad-steget over seg med ball. Han er flink til å føre opp med ball. Det gjør at han har noen ferdigheter som er veldig spennende, sier Warholm om nysigneringen, som forøvrig er lillebror til tidligere Senja-hurtigtog Mats Tunstad.

Den andre signeringen fra Salangen, Sindre Eggen, beskriver Warholm som en veldig lik spillertype som Markus Johnsgård.

– Han er bra med ball og har et godt driv og steg som en offensiv midtbane. Han ser veldig spennende ut og virker veldig sulten.

Tester TUIL-junior

Bakgrunnen for at de valgte å hente Alexander Mikkelsen fra Skjervøy, forklarer Warholm slik:

– Han har ekstremferdigheter. Han hadde masse målpoeng for Skjervøy i fjor, det var det som trigget mest. I tillegg han han ekstrem fart og bra styrke, sier Warholm om kantspilleren.

– Alle disse tre har gjort et godt inntrykk og det er ordentlige folk. Det er viktig når vi henter spillere. Alle har gjort et veldig godt inntrykk som personer.

Årets første treningskamp for Senja blir førstkommende søndag mot Salangen i Grand Cup i Tromsø.

– Der skal vi også teste Sebastian Ottesen fra TUIL. Han er aktuell for oss. Vi skal se han i kampen mot Salangen, så får vi se hvordan han er, sier Warholm om juniorspilleren.

Ellers er også resten av oppkjøringen til Senja spikret. Kampene i Grand Cup kommer tett i tett i vinter.

I tillegg blir det kamp mot Harstad i Bardufoss Storhall 23. februar, samt at laget skal møte Mjølner i Narvik i mars.

SENJA-TRENER: Kjetil Warholm. Foto: Stein Wilhelmsen Foto: Stein Wilhelmsen