Endelig kunne Ingrid Andrea juble for seier

Flere pallplasser i norgescupen og sølv i junior-NM var på merittlisten til Ingrid Andrea Gulbrandsen (18). Men søndag gikk hun endelig til topps.

TIL TOPPS: Ingrid Andrea Gulbrandsen (til høyre) tok sin aller første seier i norgescupen søndag. Her sammen med sølvvinner Karianne Dengerud (i midten) og Elena Rise Johnsen. Foto: Siri Storaa 

sport

Gulbrandsen, som er fra Sørreisa men går for BOIF, kunne etter en meget sterk fem kilometer fristil søndag juble for seier i norgescupen på Beitostølen.

I 18-årsklassen var hun fire sekunder foran Karianne Dengerud fra Kjelsås og drøye seks sekunder foran Elena Rise Johnsen fra Asker som tok tredjeplassen.

– Jeg har kommet på andreplasser før og har vært fornøyd med det også. Men det er ekstra morsomt når det går helt til topps. Jeg får håpe det går bra videre også, sier Gulbrandsen til Folkebladet.

Gode sekunderinger

Fredag tok hun andreplass på fem kilometer klassisk. Da var huhn kun 6,7 sekunder bak vinneren.

Lørdag endte hun på 7. plass på sprinten. Og søndag ble det altså hennes aller første seier i norgescupen.

– Det var tungt å gå. Det var en bra løype, selv om det var litt vind så gikk det fint. Jeg fikk gode sekunderinger hele veien og da ble jeg motivert. Da var det bare å gå på, sier hun.

I fjor endte hun på fjerdeplass sammenlagt i norgescupen. I år håper hun naturligvis å ta steget opp på pallen.

– Jeg skal ikke håpe på for mye. Jeg må ta det helg for helg, men det hadde jo vært veldig morsomt. Jeg håper jeg får til noen flere gode løp, sier Gulbrandsen, som i tillegg til norgescupen har NM som et av de store målene denne sesongen.

– Jeg er fornøyd med starten på sesongen, så får jeg håpe det går bra videre også.

BOIF-suksess

Bardufoss og Omegn IF markerte seg sterkt i 18-årsklassen i helgen. I tillegg til Gulbrandsens seier, gikk lagvenninnene Sofie Schjølset (14. plass), Lisa Amalie Valnes (20. plass) og Silje Storaa (23. plass) gode løp søndag.

– Det er en veldig fin treningsgruppe. Det er veldig motiverende å trene sammen med dem. Det er trykk på treningene og det er en fin gjeng. Det blir jeg også motivert av, sier Gulbrandsen.

Hun forteller at hun ikke hadde klart å nå toppen i norgescupen uten lagvenninnene og trenerne.

– Man klarer det ikke alene. Vi blir gode ilag. Det er fint å være sammen med dem og reise med dem på norgescupen. Det er ekstra stor glede når de og laget gjør det bra, sier hun.

Flere gode plasseringer

Det var ikke bare BOIF sine utøvere som markerte seg søndag.

Erik Nicolaisen gikk inn til en meget sterk 9. plass på 10 kilometer fri i 18-årsklassen.

Finnsnes-jenta Synne Arnesen, som går for Tromsø SK, kapret 12. plassen i 19/20-årsklassen. Også de gikk 10 kilometer fristil.