Bardu-løperen gikk ikke fredagens sprint. På lørdagens 10 kilometer fri ble hun nummer 17, nesten to minutter bak Charlotte Kalla som vant, mens hun søndag endte på 22. plass, 3:23.4 bak vinneren Johanna Matintalo fra Finland. Da var det 20 kilometer klassisk fellesstart på programmet.

– Lovise har ikke hatt noen helg utifra det vi kan forvente av henne. Det er bare å håpe at hun trengte disse rennene og at hun er klar til NM. Vi må bare se fremover, sier trener Kristian Skogstad til Folkebladet.

Håper og tror på VM

Blant målene til Heimdal denne sesongen er det å kvalifisere seg til U23-VM. Før jul ble hun nummer to på 10 kilometer fri i Skandinavisk Cup. Denne helgen var hun henholdsvis fjerde- og femte beste U23-løper fra Norge.

Trener Skogstad tror ikke hun har svekket VM-sjansene.

– Jeg både håper og tror at hun er med i VM-troppen, sier Skogstad.

– Det er andre som avgjør det. Men det er ikke Lovise på sitt beste i helga, det regner jeg med de fleste skjønner, sier han.

– Meget oppløftende

Merete Myrseth var nære å ta seg videre fra kvartfinalen på fredagens sprint, og fikk en opptur da.

På lørdagens 10 kilometer fri endte hun på 25. plass, mens hun på søndagens 20 kilometer klassisk kapret 24. plassen.

– Hun var meget oppløftende på sprinten. Dessverre igjen veldig nært å gå videre. Hun føler selv det går bedre og bedre. Snart har hun det lille kneppet opp som gjør at hun er der, sier Skogstad om Øverbygd-jentas sprint.

Søndag ble hun gående mye alene og klarte ikke å få has på gruppa foran.

– Hun gikk størsteparten av løpet alene, da blir det vanskelig. Jeg synes uansett det ser bedre ut, sier Team Nord-Norge-treneren.

– Hva håper og forventer du av Myrseth og Heimdal i NM?

– Jeg håper Merete på sprinten når så langt som mulig og får ut hva hun er god for.

– For Lovise sin del håper jeg det løsner litt og at hun får ut hva hun er god for. Hun har et ekstremt høyt toppnivå egentlig. Det er vanskelig å si noe direkte på resultat, det avhenger av hvordan startfeltet er det forskjellige dagene.

OPPLØFTENDE: Formen til Merete Myrseth ser bedre og bedre ut, mener trener Kristian Skogstad. Foto: Knut Løkse Nilssen Foto: knut løkse nilssen