I romjulen ble Kristiansen presentert som klubbens nye sportssjef for menn.

– Jeg har følt meg ønsket i klubben. Det er spennende klubb met et godt omdømme utenfor nærområdet. De har fått orden på økonomien og gjorde en bra sesong med 2. plass i fjor, forteller Kristiansen til Folkebladet.

Juniorer

Han vil ha et særlig ansvar for juniorlaget, men samtidig samarbeide tett med A-trener Kjetil Warholm og sportsjef for yngres avdeling, Steve Hansen.

– Jeg føler det er en klubb som fortsatt er i utvikling. Jeg vil bidra til at klubben tar ytterligere steg på andre områder og ikke bare sport, sier Kristiansen.

Det er også private årsaker til at Kristiansen nå flytter fra Lillehammer til Midt-Troms, uten at han vil gå nærmere inn på det.

Bindeledd til Tromsø

44-åringen har de siste fire årene jobbet som sportssjef i Lillehammer FK. Men den lengste fartstiden har han i Kongsvinger, der han jobbet med «alt mulig» i ti år.

– Der måtte vi gå hele gjengen etter at vi rykket ned fra eliteserien i 2010. Da flyttet jeg hjem til Lillehammer og tok et lite skippertak i barndomsklubben min. Men det er først og fremst i Kongsvinger jeg har fartstiden min.

Kristiansen har også en spillerkarriere bak seg, og har blant annet vært innom Sandefjord, Kongsvinger og Jerv. Men han sier selv at «det ikke er noe å skryte av».

8. januar starter han i jobben som sportssjef i FK Senja.

– De viktigste oppgavene mine blir å være bindeleddet mellom det som foregår på Senja og det som foregår i Tromsø når det gjelder a-laget. Det er litt spesielt at man er et annet sted enn der man spiller kamper. Jeg skal knyte det enda sterkere sammen.

Men den aller viktigste jobben blir knytte til juniorlaget og utviklingen av lokale spillere.

– Klubben ønsker enda flere lokale spillere opp og fram. Det er et lite vakuum der nå, der de yngre spillerne såvidt holder junioralder. Da er det en gylden mulighet til å utvikle dem, mener Kristiansen.

Mange fluer i en smekk

Sportslig leder i FK Senja, Walter Johnsgård, forteller at de med ansettelsen av Kristiansen slår mange fluer i en smekk.

– For det første får vi en kompetanseheving med å få han hit. Han skal også avlaste de som jobber mye dugnad i klubben. Og ikke minst at vi har en juniortrener og keepertrener på plass. Det er mange fluer i en smekk, sier Johnsgård og legger til:

– Vi gleder oss til å få ha med på laget for å utvikle oss videre.