For et drøyt år siden spilte han sine første kamper i futsal for Sjarmtrollan 2 i 1.-divsjon. Helgen etter debuterte han i Eliteserien for Sjarmtrollans førstelag.

Ganske nøyaktig ett år senere ble han tatt ut i landslagstroppen til Nordisk Mesterskap i Stjørdal. Og i helgen fikk han altså debuten sin med flagget på brystet.

– Veldig artig. Selvfølgelig skulle jeg ønske at jeg fikk lov til å spille mer, men man må tenke at man er i en læringsprosess der man lærer seg noe nytt, sier Simonsen til Folkebladet.

Spilte seks minutter

Norge spilte totalt fire kamper, der Simonsen fikk spilletid i to av dem. Totalt ble det seks minutter effektiv spilletid på Bardufoss-mannen.

Selv om det ikke ble allverdens med spilletid, føler Simonsen at han er i angrepsposisjon med tanke på videre spill for landslaget.

– Samtidig er man både stolt og glad for at man i det hele tatt ble tatt ut.

– Det er veldig mye nytt. Treneren (Sergio Gargelli red. anm.) spiller på en helt annen måte enn man er vant til. Det er bare jeg og én annen som ikke har vært med siden i fjor. Da må man ta til seg den læringen man kan.

Norge er ikke kvalifisert til EM i futsal i januar. Dermed blir ikke neste landslagssamling før i august neste år, ifølge Simonsen.

– Man håper jo at man er med videre, det er det man jobber for nå. Det er mange gode spillere på laget og flere har mange landskamper. Så man må ta det som læring. Jeg skal jobbe hardt for å fortsatt være med i troppen.

Fremover blir det fullt fokus på eliteseriespill for Sjarmtrollan, der laget ønsker å kopiere suksessen fra i fjor med å bli seriemestere og å kvalifisere seg for spill i UEFA Futsal Cup.

– Jeg må bare jobbe hardt i klubblaget, så får man se. Vi skal prøve å forsvare gullmedaljen og det ga virkelig mersmak å være med i Europa, sier 25-åringen.

Finnsnes-kontrakt

Som fotballspillere har Simonsen kontrakt med Finnsnes ut neste sesong.

I høstsesongen var han utlånd til Mjølner og bidro til å skyte klubben opp til 2. divisjon.

Både utad og til Simonsen selv har Mjølner signalisert at de vil ha spilleren permanent til klubben.

– Jeg har kontrakt med Finnsnes, så får man ta det deretter. Jeg har verken pratet med Bjørn (Johansen red. anm.)) eller Olav (Eriksen red. anm.). Det kommer vel en telefon fra dem før jul tipper jeg.

– Vi får se hva det blir til. Jeg har hatt Bjørn som trener i 5,5 år og håper å ha han lenger også. Det er selvfølgelig viktig for meg å høre hva Bjørn tenker rundt meg.

PS: Finnsnes-spillerne Jonathan Barlow og Vebjørn Grunnvoll var også i Norges tropp i helgen. Det samme var de tidligere Finnsnes-spillerne Tobias Schjetne og Jørgen Vik.