En prestasjon som nok er noe av det sterkeste Susann fra Setermoen har levert i et internasjonalt svømmemesterskap. I fjor kom hun til to finaler i VM og tok da en 6. og en 7. plass. Men bronsemedalje, se det er noe helt annet.

– Det hele har ikke helt gått opp for meg enda, sa en overlykkelig Susann til reporterne like etter innslaget som gav henne hennes første medalje i et internasjonalt mesterskap.

– Jeg forsto ikke helt hvor godt jeg lå an, sa hun etter løpet.

– Men jeg kjente igjen plystringa til treneren min og forsto at jeg lå rimelig godt an. Men at det skulle holde til medalje skjønte jeg ikke med det samme.

Råsterke bestetider

Først svømte Susann inn til ny bestenotering på 100 meter medley i semifinalen etter at kun ny personlig rekord ville gi finaleplass. I fredagens finale så det ikke helt bra ut i starten, men du verden for en avslutning! Tida 59,26 er en ny forbedring av hennes beste tid på denne distansen med nesten fire tiende-deler.

Det betyr at i dette mesterskapet har Susann Bjørnsen forbedret sin personlige bestetid på 100 meter medley med over et halvt sekund, nå er hun bare 15 hundredeler bak norgesrekorden på distansen som inne has av Katarina Stiberg.

Pappa Stein Bjørnsen satt hjemme og så på finalen i påvente av at han skulle ut på julebord etterpå.

– Et utrolig sterkt løp

– Dette er noe av det sterkeste vi har sett Susann prestere, sa han da Folkebladet fikk ham på telefonen minutter etter at bronsen var siktet.

– Det åpnet nemlig ikke veldig bra. Men på andre delen som er rygg og egentlig ikke hennes sterke del slo hun utrolig sterkt til, og derfra og inn leverte hun et råsterkt løp. Jeg og mamma Monika hadde jo tro på Susann, men det var virkelig imponerende å se hvordan hun leverte når det trengtes, sier en stolt pappa.

– Det blir nok en del gratulasjoner når du kommer på julebordet da?

– Vi får se - det spørs hvor mange som har fått med seg dette, det er jo håndball alle ser på nå.

Etter flere forsøk lyktes Susann endelig — hun svømte inn til råsterke 59,26, noe som holdt til bronsje. Foto: Jessica Gow/TT/NTB scanpix