Susann vant sitt innledende heat på tiden 1.00,16 og hadde fjerde beste tid totalt. Det holdt komfortabelt til finaleplass. Likevel ble det levert så sterke tider i første semifinaleheat at Susann visste at hun måtte under minuttet i sitt heat for å nå en finale. Med en tidligere bestetid på 59,89 var det klart et stort press på Susanne da hun satte i gang. Hun fikk en god start og leverte også en god avslutning. Hun ble klokket inn til utrolig sterke 59,65, noe som er en forbedring av hennes bestetid på distansen med 0,24 sekunder.

I helspenn foran TV-en

Mens Susann slo inn til 3. plass i fredagens semifinale satt Stein og Monika klistret til TV-en hjemme og fulgte Susanns sterke semifinale-prestasjon.

– Hoj, dette var spennende, medgir Stein Bjørnsen på telefonen få minutter etter at datteren deres gjorde det mange svømme-entusiaster hadde håpet på.

– Susann fik en veldig god start på butterfly, og lå da veldig godt an sammenlignet med en av favorittene Katinka Hosszú som i første heatet var 3,5 sekunder raskere enn Susann. OG med en personlig bestenotering på 59,65 var stemningen høy i stua hjemme på Setermoen.

– Susann har vært en topp medleysvømmer i flere år, og det var deilig å se at hun klarte å ta ut potensialet i semifinalen. Man ser jo at mange storen svømmere mislykkes i å levere maksimalt, det skal ikke mye til før man er ute, sier pappa Stein Bjørnsen.

– Blir beinhardt

– Hvordan tror dere Sussann vil gjøre det i finalen fredag kveld?

– Vi har jo selvfølgelig tro på en medalje. Men det blir beinhardt, der svømmerne i løpet av et minutt må levere maksimalt og ikke gjøre store feil. Uansett blir det kjempespennede igjen, slik som det var i semifinalen. Mange av svømmerne er med i flere øvelser, og brenner man for mye krutt kan det lett føre til at det er vanskelig å levere maksimalt i de øvelsene svømmerne er sterkest i.

Pappa Stein sier at det kan bli aktuelt for Susann å stille i 4x50 meter medley stafett på fredag.