Sjekk hvem FK Senja og FIL møter her

Avdelingsoppsettet for neste års 3.divisjon er klart.

LOKALOPPGJØR: Det er duket for lokaloppgjør mellom Finnsnes og FK Senja i 2018.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Etter at Finnsnes rykket fra 2.divisjon i år, vil de i 2018 spille i samme avdeling som FK Senja i 3.divisjon, eller Regionsligaen som det også heter.

I dag ble avdelingsoppsettet klart og de to Midt-Troms klubbene har havnet i avdeling 6. Regionsligaen består av seks avdelinger med 14 lag i hver avdeling.

Slik ser avdeling 6 ut:

Stålkameratene
Melbo
Harstad
Junkeren
Sortland
Fløya
Skarp
Senja
Skjervøy
Finnsnes
Lyn
Frigg
Korsvoll
Grei

- Vi har forsøkt å begrense reisebelastningen mest mulig, selv om det ikke var til å unngå at noen klubber får noen lengre reiser. Å sette opp Norsk Tipping-ligaen har vært ekstra utfordrende i år. I Norsk Tipping-ligaen har reisebelastning et større fokus enn i PostNord. Finnmark, Troms og Nordland er utfordrende reisemessig, og Nord-Norge bør kobles mot lag på Østlandet. Det er variasjon på hvilke lag fra Østlandet som reiser nordover, og denne sesongen er det derfor andre lag enn i fjor som gjør det, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

- Andre viktige kriterier for oss er en jevn fordeling av 2. og 3.lag og antall nedrykkslag i hver avdeling. Vi ønsker også å legge til rette for flest mulige lokaloppgjør. Geografi, lokale forhold og individuelle behov går ikke alltid opp, men vi har hatt en god dialog og et meget godt samarbeid med Divisjonsforeningen og håper klubbene er totalt sett er fornøyd, sier Fisketjønn.