Lørdag debuterte Erik Valnes fra Sørreisa i verdenscupen i langrenn, da han gikk den klassiske sprinten på Lillehammer.

Valnes, som representerer BOIF, gikk en knallsterk prolog og hadde tiende beste tid. Dermed kvalifiserte han seg videre til kvartfinalen med klar margin. I kvartfinalen gikk det imidlertid tråere og han havnet etter hvert bakpå og klarte aldri å ta igjen konkurrentene i heatet sitt. Dermed endte han sist i heatet sitt og til slutt på 27.plass totalt.

– Totalt sett fornøyd

– Det var en artig opplevelse. Jeg er godt fornød med prologen, den var veldig bra. Så hadde jeg kanskje litt større forventinger til kvartfinalen enn slik det gikk, men man ble fintet litt ut av de andre ringrevene som var med der, sier Valnes til Folkebladet.

– Jeg er totalt sett fornøyd, men det er klart, man blir litt skuffet der og da. Man føler ikke at man får ut de kreftene man har og da er det litt surt, men dette er ikke noe som kommer til å ligge å «gnage».

Han hang med i starten av kvartfinale-heatet men måtte til slutt se seg slått av Sondre Turvoll Fossli, Ivo Niskanen (Finland), Teodor Peterson (Sverige), Fredrik Riseth og Emil Jønsson.

– Jeg fikk en grei start, men havnet liksom ikke i det sporet hvor jeg fikk størst fart. Han finlenderen (Ivo Niskanen) satte i gang i et helsikkes tempo, så jeg ble sugd bakover og klarte aldri å komme meg frem igjen, forklarer Valnes.

– Men det gikk fort unna i dette heatet?

– Ja, spesielt fra start av, synes jeg. Jeg ble litt overrasket over at det gikk såpass fort. Jeg vet at Niskanen kan dra på, men det gikk fortere enn jeg trodde i første bakken, sier han.

– Har fått en trygghet

Mange lot seg imponere av 21-åringens sterke prolog, hvor han ble nummer ti.

– Meget sterkt av Valnes i debuten, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn etter prologen.

Selv visste Valnes hva han hadde inne og han var trygg på at om han gjorde som normalt så ville han gå greit videre.

– Jeg visste når jeg sto på start, at hvis man gjør det som er normalt, så går jeg videre med grei margin. Jeg har fått en slags trygghet på at man kan det der, men man er bestandig nervøs før start likevel. Når man først er avgårde og kommer i flyten, så er det greit, og jeg føler jeg traff bra med det i dag og fikk brukt farta mi. Plasseringsmessig overrasket jeg sikkert mange, men jeg har skjønt i fra de tidligere prologene mine at jeg har det nivået inne. Men det var selvfølgelig artig å få det til her, sier Valnes.