– Det er fremskritt fra i fjor

Torstein Stenersen (29) klarte å ta verdensup-poeng i sesongens første renn.

POENG: Torstein Stenersen ble nummer 36 på torsdagens 20-kilometer i Østersund. Dermed tok han verdenscup-poeng i årets første konkurrane.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

sport

Torstein Stenersen fra Bardufoss endte på 36.plass på 20-kilometeren på hjemmebane i Østersund, torsdag kveld. Stenersen, som går for det svenske landslaget, fikk to tilleggsminutter, etter en bom på henholdsvis andre og tredje skyting. Han endte 5 minutter og 43 sekunder bak norske Johannes Thingness Bø som vant rennet.

– Fremskritt

– Ut fra forrige sesong, så er det fremskritt. Jeg vet ikke om jeg tok poeng i fjor i det hele tatt, sier Stenersen til Folkebladet etter løpet.

Det gjorde han imidlertid èn gang, da han kom på 37.plass på 20-kilometeren i Hochfilzen i Østerrike. Han forteller at han åpnet torsdagens løp for forsiktig.

– Det ble en litt for treg åpning, hvor jeg var litt for redd for å gå på i starten. Jeg tapte mye tid de første rundene, før jeg kom ordentlig inn i løpet etter hvert, forklarer han.

Stenersen er normalt god på standplass, men endte opp med to bom i torsdagens løp, begge kantskudd som gikk ut.

– Det er to ergerlige bom, for jeg følte jeg hadde bra kontroll på dem, men jeg ble litt for defensiv på skyting også egentlig, og da var det to skudd som lurte seg ut, forteller 29-åringen.

– Kroppen føles bra

Stenersen tok, som allerede nevnt, bare poeng i ett verdenscup-renn forrige sesong med en 37.plass. Med torsdagens 36.plass har han allerede slått det resultatet og han forteller at kroppen kjennes langt bedre ut enn forrige sesong.

– Det kjennes ut som det funker nå. Man kjenner at det funker som det skal. Så da kan man gi full gass videre fremover og ikke være redd for å trykke på, sier han, som tror fjoråret hadde noe av skylda for at han åpnet såpass forsiktig.

– Det er vel litt usikkerhet etter det man tok med seg fra i fjor, med at kroppen ikke fungerte. Da blir man kanskje litt nervøs for at man faktisk holder en hel 20-kilometer, og denne 20-kilometeren i Østersund er kjent som en av de tøffeste i World Cup.

Lørdag er det sprint i Østersund, men der går ikke Stenersen. Han håper imidlertid å bli tatt ut på laget som skal til Hochfilzen i neste uke.

– Det er for så vidt greie muligheter for det. Det er stafett der og det blir en viktig stafett for Sverige, fordi herrelaget ikke er kvalifisert for OL enda. Jeg tror vi må være topp 6 eller topp 8 for å bli godkjent for OL. Jeg håper jeg er med, men det kommer litt an på. Det er konkurranser igjen her med sprint på lørdag, så vi får se hvordan det utvikler seg for de andre.