– Vi skal eksistere godt i 2018. Vi er godt i gang med spillersamtaler, sier Yngvar Bendiksen i sportslig utvalg i FIL.

Denne uken ble det klart at både Tom-Erik Bang Kristiansen og Tobias Schjetne forlater klubben til fordel for konkurrenten Fløya. Også leiesoldat i høst, Fredrik Allertsen, valgte å signere for Fløya.

– Det er alltid slik etter et nedrykk at at noen vil prøve seg på et høyere nivå. Det ser vi blant annet på «Løva» (Andreas Løvland red. anm.), sier Bendiksen.

Løvland er i søkelyset til både TIL og Mjøndalen.

– Men det kan godt hende «Løva» fortsetter i FIL, sier Bendiksen.

Bekrefter flere signeringer

Han forteller at klubben er i dialog med samtlige spillere som klubben vil ha med videre i 2018. Flere av samtalene har vært positive.

– Vi kommer til å skrive kontrakter med flere innen kort tid, bekrefter Bendiksen.

Han mener det er liten tvil om at Finnsnes skal stille slagkraftig, både i 3. divisjon og 4. divisjon neste sesong.

Bendiksen kan langt på vei love mer spilletid på A-laget for klubbens unggutter.

– Det er langt flere som nå vil få sjansen i 3. divisjon, sier han.

Trenerteamet fortsetter

Bendiksen avkrefter også at det har vært usikkerhet rundt trenerteamet. Andre medier har spekulert i at det ikke har vært sikkert at hovedtrener Bjørn Johansen ble å fortsette i FIL.

– Det skjønner jeg ikke noe av. Han har kontrakt med oss neste år og har alltid hatt kontrakt med oss neste år. Den usikkerheten må være skapt av andre. Vi har forholdt oss til at både han og «Alex» (Alexander Samuelsen, assistent-trener) har kontrakt. Vi ønsker også Tor-Inge (Kristiansen, keeper-trener) med videre og har fått positive signaler på det. Vi skal ha et godt apparat rundt laget og en god spillerstall, sier Bendiksen.

Ambisjonene for 2018 mener Bendiksen det er for tidlig å snakke om, men det har allerede vært flagget at klubben skal være et topplag i neste års 3. divisjon.

– Vi ønsker å være i toppen. Vi har i strategiplanen at FIL skal være på nivå 3. Så vi ønsker oss tilbake til 2. divisjon, men om det er fornuftig at det skjer i 2018 får tiden vise.