Kevin Bakketun Hjelmseth fra Sørreisa hadde en dommeropplevelse litt utenom det vanlige lørdag. Omstendighetene og rammen rundt kampen for gutter 16 gjorde den litt spesiell.

Linjedommer i NM-finale

Det var nemlig NM-finalen i G16-klassen mellom Stabæk og Viking som var anledningen til at han fikk en opplevelse av de sjeldne.

– Det var kjempeartig, ikke tvil om det. Kjempefin ramme rundt kampen og dette var en opplevelse i seg selv, sa Kevin etter at kampen var blåst av.

Han har hatt en god sesong og ble altså belønnet med det ærefulle oppdraget.

– Det er mange gode kandidater, så hvorfor jeg ble valgt ut er ikke godt å si. Men noe må man jo ha gjort rett, siden man har fått muligheten.

Har store ambisjoner

Denne sesongen har han forsøkt seg på linja i 1. divisjon og han har ambisjoner.

– Alle som holder på med noe vil jo nå lengst mulig.

Han er nå i talentgruppa som følges opp av Norges Fotballforbund. Men han vil også rose moderklubben Sørreisa IL.

– Selv om oppfølginga nå skjer gjennom forbundet, så er det ikke tvil om at det viktig å ha klubben i ryggen. De har også lagt det til rette for at jeg skal kunne satse.

I løpet av de kommende ukene skal Norges Fotballforbund legge kabalen for dommerne neste sesong. Dommersjef Terje Hauge sier til Folkebladet at Hjelmseth er en kandidat til en av plassene som assistentdommer i 1. divisjon.

– Kevin har hatt en bra sesong, ifølge de rapportene som jeg har lest. Så får vi se når den endelige rangeringen er på plass om han er med blant de som får jobbe på vårt nest høyeste nivå, sier Hauge.

Og Hjelmseth håper naturligvis på dette.

– Ja, det er klart. Det er bare å vente og se.

Selve kampen var det Stabæk som vant 5-2 og etter det Folkebladet kunne observere hadde Hjelmseth en prikkfri kamp opp og ned langs sidelinjen inne i Telenor Arena.

helt spesielt : Litt mer oppmerksomhet enn vanlig for Kevin Bakketun Hjelmseth da han var linjedommer i Telenor Arena på fredag. Foto: Per Steinar Markussen