– Det var en liten trøst på en dårlig sesong, er Løvlands første reaksjon når Folkebladet overbringer den hyggelig nyheten til midtbanespilleren.

Med et snitt på 5,56 på årets brøs, var han knepent foran keeper Fredrik Bakkelund som endte med et snitt på 5,54.

For to år siden havnet han like bak Hans Henrik Johansen, mens han i fjor måtte se seg slått av Quint Jansen på Folkebladets børs. Men i år var det endelig Løvlands tur til å trone øverst.

– Jeg har vært nær hvert år, men har bestandig blitt slått på målstreken. Så det var artig å vinne i år, selv om det er en mager trøst, sier Løvland.

Har gitt alt

For det har rett og slett vært en eneste stor fiasko for Finnsnes i den nye spissede Postnord-ligaen.

Men for sin egen del er Løvland fornøyd med sesongen.

– Jeg synes det har gått bra. Det har selvfølgelig gått litt opp og ned. Det er vanskelig å være god alene. Man har prøvd å gi alt i de kampene man har spilt, og man er ikke alene på banen. Jeg hadde ikke vært god hadde det ikke vært for mine medspillere, erkjenner han.

– Hva gikk galt for Finnsnes i år?

– Det er selvfølgelig vanskelig å si. Vi mistet noen viktige brikker, samtidig som divisjonen ble mer spisset og det ble tøffere motstand. Det kan ha hatt noe å si, sier Løvland, som også peker på at FIL rett og slett har vært for dårlige.

– Jeg mener vi hadde litt stang ut i starten, som gjorde at vi havnet i en stim der vi ikke klarte å komme opp på det nivået vi vet vi hadde. Vi ser på slutten når det går en liten f... i oss, da presterer vi bra.

Usikker fremtid

Lyngsværingen med 129 A-kamper for Finnsnes har spilt i fem og en halv sesong for klubben. Han er en av mange spillere som er på utgående kontrakt. Hvor han spiller fotball neste år har han ikke tatt stilling til ennå.

– Det vet jeg ikke. Nå har jeg koblet helt av og prøvd å få tilbake energi, hvis man kan kalle det for det. Det er ikke lenge siden siste kamp, pluss at man ikke har hatt noen ferie i år. Det er godt å få noen dager med fri, sier han.

Han trente i sommer med eliteserieklubben Tromsø, som lenge har hatt et øye på 24-åringen. Løvland forteller imidlertid at han ikke har hørt noe fra klubben etter treningsoppholdet i sommer.

– Nei, og det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg har hatt fullt fokus på Finnsnes, sier «Løva», som også sier at han ikke har hørt noe fra andre klubber.

– Hva er sannsynligheten for at du fortsetter i Finnsnes?

– Det har jeg ikke tenkt på. Alt er mulig i fotball. Det kommer litt an på hva som skjer. Mange er på utgående kontrakt, så det må man ta stilling til om det skulle bli aktuelt. Jeg har selvfølgelig hatt fem sine sesonger i Finnsnes, forteller midtbanekrigeren.