Dermed kan 26-åringen fra Høgli på Senja og resten av TUIL-spillerne spille med lave skuldre når Fredrikstad besøker TUIL Arena på søndag. Selv om det ikke blir poeng i de to kampene som gjenstår vil laget beholde plassen i 1. divisjon.

Har 6 sesonger i TUIL-drakten

– Klart det er en god følelse. Etter at vi hadde en brukbar forsesong har det blitt mer magert med poeng i høst, og det var derfor veldig bra å kunne konstatere at plassen er sikret, sier Lars-Gunnar, som tilsammen har seks sesonger bak seg i TUIL-drakten, til Folkebladet.

Tida i TUIL har han hatt i to perioder: først fra 2009 og til og med 2012 før han var tre år innom Troms Idrettslag. Etter det har han de to siste årene hatt sin plass på sentral midtbane hos TUIL, og har med unntak av skadeavbrudd og karantene vært en del av det faste inventaret på TUIL.

Trives

Lars-Gunnar sier om TUILs fornyede kontrakt i 1. divisjon at ut i fra det lille budsjettet Troms-klubben har i forhold til mange av de andre klubbene i 1. divisjon, er det en prestasjon å kunne sikre nye kontrakt.

– Når man ser på budsjettene flere av de andre klubbene har er vårt bare et litt spytt i havet å regne. Uansett er TUIL en klubb som også i framtida bør ha som mål å holde seg i OBOS-ligaen, så får vi håpe på at vi stabiliserer oss på dette nivået.

– Christer Johnsgård valgte retur til FK Senja i år – hva med deg?

– Det er noe jeg ikke har vurdert enda. Selvfølgelig har jeg jo følelser for moderklubben, men jeg trives jo godt i TUIL. Jeg er jo på utgående kontakt i høst, så får vi se hva det ender opp med, sier Lars-Gunnar.