Michael Andersen, som jobber som miljøterapeut ved Finnses ungdomsskole, forteller at det var i fjor man startet opp med å lage en egen futsal-serie ved skolen. For knappe 14 dager siden startet man så opp igjen, og Michael sier at dette vil pågå helt til jula står for døra.

– Vi har i år 12 lag totalt, og lagene består av både jenter og gutter. Serien vil pågå helt til godt ut i desember, og de 12 lagene fra skolen som deltar spiller i hver sin pulje.

– Til slutt vil vi ende opp med en tabell i hver pulje, og de to beste i hver av disse vil så spille en cup der det laget som til slutt står som vinner vil kunne spille en siste «finale» mot lærerne ved skolen, forteller Michael.

Ikke helt ordentlig futsal

Andersen forteller at man ikke helt følger reglene for Futsal, blant annet har man ikke en bane som har de målene som kreves.

– Men vi spiller med futsal-ball, og man kan vel si at våre regler er en futsal «light», sier Michael, som selv spiller på lærernes lag.

Han er slett ikke overbevist om at det blir noen seier til lærerne, blant annet fordi det i fjorårets møte med elevlaget endte med 6-4 tap for lærerne.

– Så skal vi klare å revansjere oss må vi nok trene ekstra inn mot denne kampen. Vi har enkelte spillere som ut fra sin fotballfortid burde prestere langt bedre enn det som blir gjort, ler Michael.

Mange tar lunch og futsal

Han forteller at det er blitt svært populært blant elevene å komme bort i gymsalen og se på når futsal-kampene avvikles.

– Og da blir det jo også artigere for de som spiller, når de får heiarop fra de andre elevene.

– Er det mange som trener futsal for å bli gode og for å slå de andre?

– Vel, flesteparten av både jentene og guttene spiller jo fotball på sine lokale lag, og da er det ikke særlig stort behov for spesialtrening innen futsal. Da tror jeg heller at det er lærerne som kanskje bør trene noen timer, sier Michael.

Lunch og heiarop om hverandre på de to dagene det spilles futsal mellom klasselagene. Foto: Privat