Med hjelp fra yrkesfag på Bardufoss som har bygget overrennet, og fra Sørreisa Kran og transport, samt en haug med dugnadstimer fra folk i klubben er bakken ferdig. Bare noen småting gjenstår, og hoppbakken står klar til bruk når det kommer nok snø.

Morten Smevik, leder i skigruppa i Unglyn, forteller at dette er et prosjekt de har jobbet med i flere år.

– Dette er gjort for å få et tilbud for å prøve å satse litt, ikke bare på hopp, men kanskje spesielt kombinert. Det er ikke en stor bakke, man kan kanskje hoppe 20-25 meter i denne bakken. Så det er å få ungene til å få interesse for hopp, så blir det spennende når vi skal teste den, sier Smevik.

Etterspurt

Han forteller videre at flere i området er interessert i kombinert, og at en hoppbakke er noe som har vært etterspurt.

– Det var en liten satsing for en del år siden i Unglyn. Så nå vil vi bygge på det, og det er flere i området som er interessert i kombinert. Så nå prøver vi da å legge til rette for å få i gang et tilbud, forteller Smevik.

– Så dette er noe som har vært savnet av mange?

– Ja, i alle fall når vi startet dette prosjektet, så fikk vi tilbakemelding fra en del av de som var engasjert i langrenn, at de ønsket et tilbud for kombinert. Vi har jo blant annet de skikarussellene på vinteren, men det blir kanskje litt ensformig å ha bare ha langrennsski å gå på. Så nå får ungene prøve litt forskjellig.

Se an interessen

På spørsmål om de nå kommer til å danne et hopp/kombinert-miljø med egen trener og treningsgruppe, svarer Smevik slik:

– Det må vi se litt på. Vi har jo Tore-Kurt Århus som er en gammel rev på dette her og som var initiativtaker for dette. Han har lovet at han skal være med for å få et opplegg rundt dette. Så får vi se når vi får det på plass, hvordan interessen er. Det blir bakke, vi blir å preparere den og da er det fritt frem for alle som vil prøve, avslutter han.

SATSE: – Dette er gjort for å få et tilbud for å prøve å satse litt, sier Morten Smevik. Foto: Privat