Det er nemlig en meget vital og livskraftig 70-åringen som samler handballentusiaster av begge kjønn i innlandskommunen. Karl Johnny Bjørnsen som er sportslig leder og trener i klubben sier til Folkebladet at man i dag har rundt 150 aktive håndballspillere.

– Vi har handball-lag i alle aldersklasser, og også et herrelag og et damelag, sier Bjørnsen.

– Med oppblomstringen av et sterkt nasjonalt damelag som har hevdet seg sterkt internasjonalt har vi de siste årene hatt en sterk rekruttering av jentespillere, noe som faktisk har gått litt på bekostning av tilgangen på guttespillere og herrespillere, sier Bjørnsen.

Herrehandballen i framgang

– Men nå med herrelandslaget som stadig hevder seg bedre og bedre har vi de siste årene sett en gledelig tilvekst også blant gutter og herrer. Bjørnsen sier at mens man en del år har hatt problemer med å stille lag i herrenes seniorklasse, har man nå fått i gang et samarbeid med Sørreisa og BOIF der laget nå kalles Team Midt-Troms.

– Når det gjelder hjemmekampene for dette samarbeidslaget gjør vi det slik at vi fordeler kampene, som da spilles på Setermoen, i Sørreisa og på Rustahøgda. - Damelaget spiller i 3. divisjon, og herrelaget i nordnorsk 2. divisjon.

I 1979 ble Barduhallen som er kommunalt drevet, og uten store renoveringstiltak sier Bjørnsen at hallen den dag i dag er i meget god stand.

- Det skyldes at man i kommunen har skjønt verdien av et fornuftig vedlikehold av en slik hall, sier Bjørnsen.

Middag og kaker på onsdag

På onsdag var foruten de aktive håndballspillerne venner og bekjente invitert for å være med på ei markering av 70-årsjubileet til handballgruppa. Det vanket taco-middag, kaker og kaffe, og også noen velvalgte ord fra lederne i handballgruppa.

– Det er et veldig bra miljø i handballgruppa, vi har trenere som selv har spilt i 30 år eller mer og som nå er med videre som trenere for de aldersbestemte lagene, sier Bjørnsen.

– Nå håper vi at handball som idrett også får en fin oppblomstring i klubbene i nærheten, slik at vi får flere konkurrenter å bryne oss mot i fremtiden, sier Bjørnsen.