Det er fire slike turneringer i løpet av en sesong. Lagene spiller da i et gruppespill mot hverandre, før det hele avgjøres med finaler.

For Brøstadbotns del var det mange spente jenter. Laget har en helt ny sammensetning i år, der halvparten stammer fra fjorårets U17-lag, mens den andre halvparten har tatt steget opp fra fjorårets U15-lag.

– De kjenner jo hverandre, men har ikke spilt sammen tidligere. Det er dette med å komme igang. De var ikke samspilt i starten, men så var de igang. Det var veldig gøy å se det gode samspillet som ble etterhvert, sier lagleder Lena Røsæg Olsen.

Rett til himmels

Etter at Brøstadbotn hadde spilt alle sine innledende kamper på lørdag, lå de på tredjeplass. De fire andre lagene spilte ferdig gruppespillet søndag morgen. Og resultatene da gikk Brøstadbotns vei.

– Da var vi tre lag som lå med fire poeng hver. Da var det settpoengene som ble utslagsgivende og da trakk vi det lengste strået. Plutselig var vi i himmelen. Det var stor glede blant jentene da de fant ut at vi fikk andreplassen, sier laglederen.

Finaletap

Dermed var laget klar for finale mot BK Tromsø. Den var tett og jevn, men endte til slutt med tap 2-0 (25-17, 25-19).

– I første sett holdt vi følge på 17-17, men så dro de bare ifra. Det var litt surt, det var jenvt i andre sett også, sier Røsæg Olsen, som spår at de tre resterende rankingturneringene, og ikke minst NNM, kommer til å bli jevn.

– Det kommer til å bli en jevn og tøff sesong. Det er artig for jentene.

Neste rankingturnering er i Bodø i slutten av november. I februar er det Brøstadbotn som er vertskap, mens siste rankingturnering er på Myre i april.

NNM arrangeres på Sortland i januar.