Det var en real fotballkamp som ble spilt på Føyka i Asker. Begge lagene hadde mye å spille for. Finnsnes for å unngå nedrykk og Asker som er et poeng bak Alta på kvalifiseringsplass.

Det merket man på intensiteten. FIL tok i alle fall oppgaven på alvor og ga alt i det som måtte være av dueller. Og det tok ikke mer enn fem minutter før laget var i føringen. Fredrik Lund la et utsøkt innlegg og Jonathan Barlow sørget med en like utsøkt heading for at det sto 0-1.

Drømmemål

Bare tre minutter etter dette utlignet Asker, men før kvarteret var spilt hadde FIL igjen tatt ledelsen. Denne gangen var det formspiller Vebjørn Grunnvoll som ladet venstreslegga fra 20 meter og sørget for at det ble noen masker mindre i nettet bak Askers keeper.

– Vi starter kampen glimrende og gjør en meget god første omgang. Jeg lar meg nok en gang imponere over den viljen og den innstillingen som disse guttene legger inn om dagen i den situasjonen vi er i, sier trener Bjørn Johansen etter kampen.

Men han innrømmer at det satt langt inne å få med seg poeng i denne kampen.

– Jeg synes vi har en slags kontroll på det fram til de siste 20 minuttene. Da setter Asker inn presset for alvor og da får vi kjørt oss. Men vi ofrer oss og vi gir alt. Så lenge det er håp, så gjør gutta det de skal. De har store sjanser, men det heter jo at gode lag har flaks, så da må vi vel egentlig være gode.

Det skal også sies at FIL hadde muligheten til å få med seg flere poeng enn det ene man fikk. For bare ti minutter ut i andre omgang kom Grunnvoll seg løs og spilte fri Fredrik Lund. Avslutningen burde ha gått alle andre steder enn rett på keeper, der han traff.

Åtte minutter før slutt fikk Asker straffe etter en litt klønete involvering av Marcus Sletten. Det ble satt sikkert ekspedert og dermed startet fasen med bombardering av den grønne bussen som etter hvert parkerte foran målet.

Misfornøyd med dommeren

Trener Johansen klarer ikke å la være å stikke litt til dagens pipeblåser når vi snakker med han etter kampen.

– Jeg skjønner ikke hvordan han kan la være å gi oss straffe når Tobias (Schjetne) blir dyttet i ryggen mot slutten. Den er soleklar og etter hva jeg forstår var Asker-folket også sikker på at den kom til å bli blåst for.

Nå er det bare å trekke seg hjemover og starte jobben med en ny uke. For selv om de grønne i dag var millimetere fra å rykke ned, så er det fremdeles håp. Nå er forutsetningene rimelig klare:

Finnsnes må vinne sine to siste kamper (Brummunddal hjemme og KFUM borte). Samtidig må Vålerenga 2 tape sine siste to (Kjelsås borte og HamKam hjemme). Da passerer FIL Oslo-laget på målforskjell.

Alle andre utfall gir nedrykk.

– Og med det håpet, så kjøper vi oss nok en uke med noe å spille for. Det er bra for trening og motivasjon. Jeg har klokkertro på at vi skal gjøre vår del av oppgaven. Det andre får vi ikke gjort noe med, men det er klart man heier litt på Kjelsås og HamKam de kommende to helgene, avslutter Bummen.