Fotballskolen ble for første gang arrangert i fjor høst, da med over 220 deltagere.

I år er det 142 unger som får gleden av å bli trent av de profesjonelle trenerne til Premier League-klubbens akademi.

– Deltagerne kommer fra Mehamn i nord, Karasjok og Bodø blant annet. Omfanget er stort, sier Ole Johan Skogmo, leder i BOIF Fotball.

Profesjonalitet

Liverpool Fotballskole ble for første gang arrangert på Bardufoss i fjor høst. Det var ikke gitt at skolen skulle komme tilbake til Målselv i år – og den kommer neppe tilbake neste år.

– Det er slettes ikke gitt. Det er det minst sannsynlige. Det er mest sannsynlig at det kan gå en stund til neste gang. Vi må glede oss over muligheten vi har nå, mener Skogmo.

– Hva skiller Liverpool Fotballskole fra andre lokale fotballskoler?

– Det de sa i fjor, de som deltok da og som deltar i år, er spesielt om den røde tråden fra A til Å. Profesjonaliteten rundt det. Uansett hvordan man snur og vender på det blir det annerledes når alle trenerne kommer likt antrukket i Liverpools antrekk. Den fotballfaglige entusiasmen er det nok mange som har både lokalt, regionalt og nasjonalt, men disse har dette som sitt levebrød. Du kan ikke få en slik jobb som levebrød om du ikke har det lille ekstra, svarer Skogmo.

Liverpool-fan

Skogmo er selv ihuga Liverpool-supporter. Han måtte allerede i fjor avvise at Liverpools fotballskole ble valgt fremfor andre på grunn av hans Liverpool-hjerte.

– Jeg fikk beskyldningene med en gang i fjor. Da måtte jeg sjekke alternativene og de tror jeg det ikke er mange av. Jeg tror Liverpool er alene om å ha et slikt tilbud.

– Men hadde vi fått et tilsvarende tilbud fra en annen Premier League-klubb måtte vi selvfølgelig vurdert det på lik linje med Liverpool.

GLEDE: Ole Johan Skogmo mener man må glede seg over fotballskolens tilstedeværelse to år på rad på Bardufoss. Foto: Stian Blindheim Foto: Stian Blindheim