Dette er noe Salangen-trener Andreas Seipäjärvi er fullt klar over når kampen settes i gang på Alfheim fredag kveld.

– Selvfølgelig er vi fullt klar over alvoret i situasjonen, og vi gjør alt i hver eneste kamp for at poengene ska bli våre, sier Seipäjärvi.

Trente på Olsborg mandag

Mandag kveld var stort sett hele A-laget samlet til trening på kunstgressbanen på Olsborg, der spillerne som bor i Tromsø møtte resten av A-spillerne på midveien for å få den eneste felles treningen denne uka.

– Det er jo slik hverdagen og ikke minst rammebetingelsene blir for lag som oss der minst halvparten av laget bor i Tromsø, og resten i Salangen. Med bare en eller i høyden to treninger i uka der vi alle får trene på og drille inn formasjoner og relasjoner, blir det svært vanskelig å bygge opp et lag som fungerer godt nok til å stå i mot motstandere som har helt andre forutsetninger enn vi har.

– Slik treninghshverdagen for oss er blir det en stor utfordring å ha ei treningsgruppe i Tromsø, og ei i Salangen. Dette ser vi jo klart, men der liksom ikke veldig mye jeg eller laget kan gjøre med denne situasjonen.

– Bryr oss ikke om tabellen

På spørsmålet om treneren eller spillerne kikker på tabellen og kampene som er igjen for å vurdere poengmulighetene utover høsten, er svaret direkte nei.

– Nei, det er noe vi overhodet ikke kaster bort tid på. Med 18 poeng er det bare en ting som teller, og det er å levere kamper som gjør at vi plukker poeng.

– Hva hvis det blir tap mot TIL 2 denne gangen, hvordan vil du vurdere situasjonen da?

– Som sagt så er dette ikke en tankegang vi dveler ved en gang. Det er jo enda 18 poeng som skal deles ut, og vi skal kjempe om hvert eneste poeng, så får vi se hvor langt det rekker.

I sist kamp slapp Salangen inn et unødvendig mål kvarteret før slutt, slik at det ble 0-1 tap for et ikke altfor sterkt Harstad-lag.

– Dette er jo ganske typisk for et lag som ikke er i flyten. Personlige feil fra spillere kan jo forekomme, men det har liksom bare bygget seg opp at vi tross tildels bra spill ikke får belønning i form av scoringer og poeng, sier SIF-treneren.

VANSKELIG: Med 18 poeng igjen å spille for erm det nå 7 poeng opp til Skjervøy som nå ligger over streken. Foto: Mathias Brobakk Nordgård