Det melder avisa Tønsbergs Blad.

Det var helt på tampen av den fjerde ekstraomgangen i cupkampen mot Sandefjord Håndball at uhellet var ute.

Simen Kroken skulle gjøre en retningsforandring, men falt i stedet sammen med store smerter i kneet.

Så frem til sentral rolle

Kroken har ikke besvart Folkebladets henvendelser onsdag, men forteller til avisa Tønsbergs Blad at han ubevisst overbelastet høyrefoten i kampen mot Sandefjord.

– Under Skjærgårdslekene fikk jeg et kraftig overtråkk i venstrefoten, og kunne ikke spille på 14 dager. Foten var ikke helt bra, men jeg spilte likevel mot Sandefjord. Det kan nok hende jeg ubevisst overbelastet høyrefoten i den kampen. Det holdt fint i 60 minutter, men da det ble ytterligere 20 minutter med ekstraomganger, røk det, sier Kroken til Tønsbergs Blad.

24-åringen fra Sørreisa banket inn 120 mål for Nøtterøy forrige sesong, og var en sentral brikke i laget som rykket opp til Eliteserien foran denne sesongen.

– Jeg hadde virkelig sett fram til å ha en sentral rolle i Nøtterøy-laget i eliteserien, så dette svir, sier Kroken videre til avisa.

– Burde ikke spilt

– I etterpåklokskapens lys burde jeg nok ikke spilt hele kampen mot Sandefjord, sier Kroken.

I sin håndballkarriere har han aldri hatt alvorlige skader som dette.

Det er fremre korsbånd i det høyre kneet som har røket og i stedet for å spille Elitserie-håndball, må Kroken belage seg på opptrening denne sesongen.

– Akkurat nå føles dette veldig tungt, men jeg gir meg ikke. Nå gjelder det å vise karakter og komme tilbake, sier Kroken.

Utvikling

Treneren i Nøtterøy sier til Tønsbergs Blad at de skal ta godt vare på Kroken og gjøre han like god som før skaden.

– Jeg forstår at dette er tungt for ham, for Simen har hatt en fantastisk utvikling det siste året og gledet seg til å spille i eliteserien. Nå skal vi ta vare på ham, få ham på beina og gjøre ham til en like god håndballspiller som før skaden, sier Nøtterøy-trener Torbjörn Klingvall.

Krokens skade oppsto like før serieåpningen hjemme mot Bodø. En kamp Nøtterøy forøvrig tapte med siffrene 24-30.