Full fotballaktivitet i Finnfjordbotn:

– Det er fantastisk idrett

Lørdag ble det arrangert 3’er fotball for unge og ivrige fotballspillere i Finnfjordbotn.

TEMPo: Det var tempo og fotball «non stop» i ballbingene i Finnfjordbotn. Her er det Unglyn som stormer i full fart fremover på en kontring i en kamp mot Varden.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

JUBEL: Det var skikkelig jubel ved scoring. Her har Unglyn scoret mot Sørreisa.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

KONSENTRASJON: Det er viktig å ha tunga rett i munnen når man skal få kontroll på ballen.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

sport

IL Pioner og Varden FK var arrangør og det hele foregikk på gressbanen til Pioner i vindfulle forhold på lørdag. 13 lag deltok og klubber som FK Senja, Varden FK, Vårsol, IL Pioner, Sørreisa og Unglyn var representert. I alt var det ca 65 glade og fornøyde fotballspillere som koste seg med ballen denne lørdagen.

Ballbinger

Arrangementet var for barn i 5-6 årsalderen og ute på gressbanen var det tre ballbinger hvor lagene møtte hverandre.

– Det er fantastisk idrett. Med de bingene vi har her, så klarer vi å holde ballen i spill hele tida, slik at det spillet som de små klarer å få til er helt utrolig artig å se på, sier Erlend Simonsen i Varden FK.

Dette var ikke årets første 3’er turnering i området. Tidligere denne fotballsesongen har også Finnsnes IL og FK Senja arrangert 3’er fotball. Simonsen forteller at dette er noe som er voksende og tilbakemeldingene har vært gode.

– Jo, det har vokst voldsomt de siste årene i denne aldersgruppen. Grunnen til at vi klarer å stille flere lag, er jo at det bare er tre spillere i spill i gangen. Når vi har tilgang til såpass mange binger, så klarer vi å holde mange unger i aktivitet samtidig, sier han.

– Optimalt opplegg

Stian Nilsen, trener for et av Unglyn sine lag, var meget fornøyd med opplegget.

– Det er superbra for ungene. Og dette er jo samlinger og ikke cup. Da får man gjort unna tre kamper på relativt kort tid. Da bruker man ikke hele lørdagen og da blir ikke ungene så stresset heller. Alt foregår med en halvtimes mellomrom, så det er veldig optimalt sånn sett, mener han.

– Ballen går ikke ut av banen og det er ikke innkast eller corner eller noe sånt. Så det er spill «non stop» og fullt trykk hele tiden for ungene, fortsetter han.

Fin avslutning

Dette ble som en avslutning på sesongen for 5-6 åringene.

– Vi var litt uheldig med været i dag, med en god del mer vind enn vi hadde håpet på. Men det ble en kjempeavslutning med tre binger, og også litt romslig kampprogram hvor det er mulig å leke litt i bingene mellom kampene, sier Erlend Simonsen.

Mathias Brobakk Nordgård