Var tideler unna tredobbelt

BOIF var bare fire tideler unna å sikre alle pallplassene under lørdagens fristil-løp med fellestart i NNM.

Nært: BOIF-jentene dominterte nok en gang, og var bare fire tideler unna å få tredobbelt seier under fristilrennet i NNM, lørdag.  Foto: Privat

sport

I likhet med fredagens renn tok Ingrid Andrea Gulbrandsen nok en gullmedalje i kvinner 17-klassen, og Sofie Schjølset tok nok et sølv. Jenny Vangberg Jensen fra Innstranden tok bronsen, men hun var bare fire tideler foran Lisa Amalie Valnes som ble nummer fire.

– Ja, det var nært, sier Valnes etter løpet.

– Jenny som lå på tredje var veldig langt foran, så jeg trodde håpet om den tredjeplassen var helt borte. Men jeg prøvde å ta henne igjen og det gikk nesten. Hun ledet med sikkert 200 meter og hadde jeg hatt ti meter til, så kanskje, sier hun.

– Selvfølgelig litt surt

Hun mener likevel at det var fortjent med bronsemedalje for Innstranden-løperen.

– Det er selvfølgelig litt surt, men samtidig var det fortjent for henne. Hun lå mye i tet i løpet løpet av rennet, så det var fortjent, mener Valnes.

– Det var litt kjipt at hun ikke kom seg helt opp, hadde det vært ti meter til på oppløpet så kanskje hun hadde klart det. Men Lisa sa det vel selv, at hun fortjente det siden hun var oppe å dro så lenge, sier gullvinner Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Taktikeri

Gulbrandsen tok sitt andre NNM-gull på to dager. Hun forteller om et artig løp med mye taktikeri.

– Nei, det var veldig artig å gå i dag. Det var mye mer taktisk enn tidligere fellesstarter vi har gått. Så i dag var det litt mer taktikk og flere som ikke ville dra på førsterunden, så det ble en rolig førsterunde. Så gikk det litt fortere på andrerunden og da var det flere som slapp. Så rykket jeg og Sofie ifra på slutten, og det holdt, forteller hun.

– Hva var planen i dag? Hadde dere BOIF-jentene lagt en plan sammen?

– Vi hadde egentlig ikke det, men vi hadde fått beskjed om å ikke dra. Da ble jeg liggende først i starten. Ingrid Sørensen (Stokmarknes) og Jenny dro resten av løpet, før jeg og Sofie rykket i fra, sier Gulbrandsen.

Med sin andre gullmedalje på to dager, har hun hatt en strålende NNM-helg individuelt.

– Det kjennes veldig bra, det er veldig artig å få det til.