Solid Heimdal-løp i Bjørgens comeback

Oppløftende 13. plass til Lovise Heimdal.

OPPLØFTENDE Lovise Heimdal tok 13. plassen på lørdagens 10 kilometer fri på Beitostølen.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

sport

BEITOSTØLEN: Marit Bjørgen gikk til topps i sitt første skirenn på over halvannet år. 36-åringen har vært ute fra langrenns-sirkuset etter at hun og samboer Fredbørre Lundberg, kombinert-legende fra Bardu, ble foreldre for første gang.

Veteranen vant 10 kilometer fri teknikk foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Weng gikk i mål 11,7 sekunder bak Bjørgen, mens Østberg var 28,2 bak vinneren.

For Bardu-løper Lovise Heimdal ble det en oppløftende dag i skisporet. Hun gikk inn til 13. plass, 1.51,7 bak Bjørgen. Hennes kollega i Team Nord-Norge, Emilie Kristoffersen fra Alta, endte på 11. plass. Heimdal var drøye 21 sekunder bak Kristoffersen.

- Det var artig å få de bedre til enn i går. Greit å få en bedre følelse, forteller Heimdal til Folkebladet.

- Spesielt når det var skøyting var det artig å få det bedre til. Jeg åpnet mye roligere i dag, kanskje litt for rolig. Men det ble bra etter hvert.

Skøyte-jobb

Etter fredagens 22. plass fortalte hun at hun åpnet alt for hardt. Hun tror den rolige åpningsrunden lørdag lønte seg.

- Første runden var veldig kontrollert. Jeg brukte ikke så mye krefter og klarte å gå bra på siste runden. Jeg tapte veldig mye de første kilometerne, men det kan hende det lønte seg. Jeg hadde litt mer å gå på mot slutten, sier 21-åringen fra Setermoen.

Heimdal har lenge vært sterk i klassisk. De siste årene har hun imidlertid lagt ned en solid jobb for å forbedre seg i skøyting.

- Det har vært mye terping på teknikk og jeg har jobbet veldig mye med spesielt padling. Støtteapparatet har også vært veldig bra på teamet, Jan Lindvall har blant annet hjulpet meg mye med å filme og se på teknikken, sier Heimdal.

Generelt har det vært mye mer trening på skøyting med lengre intervaller.

- Jeg har også gjort litt øvelser på styrkerommet for å bli sterkere i hoftene og for å få bedre teknikk.

Sterkere i klassisk

- Hvordan er styrkeforholdet nå mellom klassisk og skøyting?

- Jeg føler meg fortsatt sterkere i klassisk, men det begynner å komme seg i skøyting. Det er fortsatt et stykke igjen før jeg er like god i skøyting.

Heimdal fortalte fredag at formen ikke var helt på topp. Det håper hun retter seg til norgescupen neste helg og Skandinavisk Cup på Lillehammer i desember.

- Jeg håper hvertfall at jeg er i bra form til Lillehammer. Men jeg satser på at jeg klarer å gå fortere neste helg også. Jeg tror nok jeg trengte litt gjennomføring for å komme meg i form.

For skidronning Marit Bjørgen smakte lørdagens seier godt.

– Dette smakte godt. Det var fryktelig vondt der ute, men endelig fikk jeg mitt første skirenn etter at Marius kom, sa Bjørgen til NRK, som innrømmer at hun har vært i tvil om hun noen gang ville komme tilbake like sterk.

– Tvilen har vært der til tider, men jeg har kommet igjennom det. Det har gjort at jeg fortsatt har hatt troen på å komme tilbake igjen.