– Dette ga mersmak og motivasjon videre

Susann Bjørnsen (23) reiser hjem fra Rio med et stort glis om munnen. – Jeg har ingenting å være misfornøyd med, sier Bjørnsen.

MERSMAK: Susann Bjørnsen (med blå drakt) under kvalifiseringen til 50 meter fri i OL fredag kveld. – Jeg har ingenting å være misfornøyd med. Dette var skikkelig læring og ga mersmak og motivasjon videre i karrieren.  Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

GLIS: Susann Bjørnsen smilte bredt etter at hun hadde satt ny norsk rekord på 50 meter fri i OL.  Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

sport

RIO: Bjørnsen viste at hun har truffet perfekt med OL-formen da hun fredag kveld forbedret sin norske rekord på 50 meter fri med 17 hundredeler.

Setermoen-jenta vant sitt heat med tiden 25,05. Det holdt ikke til å bli blant de 16 som tok seg videre til semfinalen. Bjørnsen endte på 24. plass i OL-debuten på 50 meter fri.

– Det var deilig, men samtidig litt surt at jeg ikke gikk under 25 sekunder. Jeg er uansett kjempefornøyd. Dette er grunnen til at jeg kom hit. Jeg har satt personlig og ny norsk rekord, sier Bjørnsen til TV2.

Bjørnsen med nok en norsk rekord i Rio

Susann Bjørnsen (23) svømte inn til 25,05 og satte norsk rekord på 50 meter fri under OL i Rio fredag kveld.

– Kjempefornøyd

Selv om det ikke ble semifinale er ikke Bjørnsen skuffet.

– For å komme videre måtte jeg ha under 25 sekunder, men jeg er kjempefornøyd selv om det ikke ble semifinale. Jeg har prestert over all forventning. Det var dette jeg ville, å komme til OL og sette perser. Jeg var i god form, og tok med meg en god følelse fra onsdagen da jeg også satte rekord.

TV2s svømmeekspert Sander Smørdal ga mye skryt til Bjørnsen da hun onsdag satte norsk rekord på 100 meter fri.

Også fredag lot han seg imponere av svømmeren fra Setermoen svømmeklubb.

– Vi vet at Susann Bjørnsen er veldig god i starten, men utfordringen ble å beholde farten spesielt etter 30 meter og i mål, sa Smørdal.

– Hun viste at hun har jobbet med å svære bra mot slutten, og viste god fartsutholdenhet.

– Ubeskrivelig godt at kroppen stemmer så bra nå

Susann Bjørnsen (23) fikk en perfekt start på OL med ny pers og ny norsk rekord på 100 meter fri. – Det er ubeskrivelig godt at kroppen stemmer så bra nå, sier Bjørnsen.

– Tidenes oppstilling

Han mener konkurransen i 50 fri for kvinner under årets OL har vært tidenes tøffeste.

– Susann Bjørnsen gjorde sakene sine veldig bra, men 25,05 ble litt for svakt i det som må være tidenes oppstillling i 50 meter fri, uttalte han etter at alle heatene var unnagjort.

Bjørnsen reiser hjem fra Brasil med et stort glis om munnen.

– Jeg har ingenting å være misfornøyd med. Dette var skikkelig læring og ga mersmak og motivasjon videre i karrieren, sier Bjørnsen til TV2.