– Ubeskrivelig godt at kroppen stemmer så bra nå

Susann Bjørnsen (23) fikk en perfekt start på OL med ny pers og ny norsk rekord på 100 meter fri. – Det er ubeskrivelig godt at kroppen stemmer så bra nå, sier Bjørnsen.

REKORDJENTE: Susann Bjørnsen fikk en perfekt start på OL i Rio med å sette ny norsk rekord på 100 meter fri onsdag kveld.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

GRATULERT: Susann Bjørnsen blir gratulert av landslagstrener Petter Løvberg.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

sport

RIO: Bjørnsen vant sitt heat med tiden 55,35, noe som holdt til 27. plass. Hun slo samtidig den gamle norske rekorden til Cecilie Waage Johannessen med seks hundredeler.

Dersom Bjørnsen skulle tatt seg videre til semifinalen måtte hun ha svømt under 54,50.

Det betyr imidlertid svært lite for OL-debutanten fra Bardu, som spesialiserer seg på 50 fri. Forsøksheatene til Bjørnsens hoveddistanse går fredag.

– Det er jo ikke det her jeg har jobbet for. Det er 50 jeg satser mot, så det her var på en måte en øvelse for å komme i gang og ha det gøy, sier Bjørnsen til TV2 etter løpet.

– Kjempefornøyd

Hun var naturlig nok i stor gledesrus over å sette ny norsk rekord i sin olympiske debut.

– Det var egentlig over all forventing. Å perse i OL, i debuten. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er kjempefornøyd, sier 23-åringen til kanalen.

TV2s kommentatorer lot seg imponere av Bjørnsens 100 meter onsdag kveld.

– Hun kommer veldig fint i gang her med god oppgang. Hun svømmer veldig fint teknisk med lav frekvens og lange tak. En meget oppløftende start for Susann Bjørnsen. Hun er i kanonslag, det er ingenting annet å si, sa TV2s svømmeekspert Sander Smørdal.

– Hun begynner å ta innpå det internasjonale nivået. Det der hadde vært finale så sent som i Sydney-OL, så hun kommer bare nærmere og nærmere, sa TV 2s kommentator Fin Gnatt.

Er i form

Bjørnsen har nå én hviledag før det virkelig gjelder på 50 meter fri på fredag.

– Det er ubeskrivelig godt at kroppen stemmer så bra nå. Det er ingen som vil komme til et OL for ikke å prestere, så jeg er kjempefornøyd, sier Bjørnsen til TV2.

Best tid i kvalifiseringen hadde Australias Cate Campbell. Hun satte ny olympisk rekord med 52,78.