Viktoria (14) millimetere unna å sikre finaleplass

Victoria Ribe så lenge ut til å skyte seg til finaleplass i klassen Eldre Rekrutt under den innledende skytingen på søndag.

NÆRME: Victoria Ribe så lenge ut til å skyte seg til finaleplass i klassen Eldre Rekrutt under den innledende skytingen på søndag. Foto: Trygve Grønning  Foto: Trygve Grønning

sport

ØVERBYGD: Ribe viste imponerend skyting på de første 15 skuddene.

Da hun skulle skyte de siste ti skuddene var hun litt uheldig med det første og 9.9 kom opp på anvisningen. Etter det hentet hun seg fort inn igjen og fyrte av ni nye gode treff. Men dessverre måtte alle 25 skuddene sitte for å nå finaleplass. Ribe hadde 24.

- Det er surt. Jeg skjønte det med en gang jeg så på anvisninga. Jeg er selvfølgelig fornøyd med selve skytinga mi, men det er selvfølgelig kjipt å mangle det bitteelille som skal til, sier Målselv-skytteren.

Viktoria er opprinnelig fra Kongsberg, men flyttet til Målselv for fire år siden.

For to år siden begynte hun med skyting, og har hatt en veldig god utvikling siden det. Hun trekker spesielt frem trenerne sine.

Skal trene mer

– Det siste året har jeg hatt god utvikling. Jeg skjøt 250 poeng første gang i november. Jeg har hatt veldig gode trenere. Hadde det ikke hadde vært for dem så hadde jeg ikke vært så god i dag.

Foran Landsskytterstevnet har kongsbergjenta vist gode resultater, blant annet i Norgescupen.

I oppladningen kan hun vise til stevneresultater på 347, 349 og 350 (35 skudd jour. anm.)

– Jeg skjøt 250 første gang i november. Etter det så har jeg prøvd å holde meg der oppe. Men selvfølgelig det er vanskelig. Det er veldig høyt nivå i Eldre Rekrutt. Man merker litt press før man skal skyte.

– Nå har jeg nettopp fått ny børse. Jeg har skutt med den tre ganger, dette var fjerde gang. Jeg har trent to ganger i uka før Landsskytterstevnet, i tillegg har jeg tørrtrent litt innimellom. Men nå skal opp på kne, så da skal jeg trene mye mer, forteller hun.

Skudd-redd

Målselv-skytteren var selv klar over at hun fyrte av et dårlig skudd. Hun skyller rett og slett på at hun er litt skuddredd.

– Jeg viste at jeg fikk den, for jeg er skuddredd. Så når noen skyter rett før meg så skvetter jeg. Jeg jobber med å venne meg til det.

- Hva tenker du om resten av Landsskytterstevnet?

– Nå skal jeg bare glemme det som har skjedd og gå videre. Forberede meg til felt på tirsdag. Ta alt, skyte fullt hus.

Finaleklar

I klassen Eldre Rekrutt var det 39 skyttere som fikk full pott med 250 poeng.

Av de 39 var det to skyttere fra Målselv som klarte bragden. Sondre Grønnvoll fra Målselv Skytterlag og Trygve Aasland fra Øvre-Målselv skytterlag var blant de.

Grønvoll hadde 19 innertreff, mens Aasland slo til med hele 22 innertreff og var dermed blant de aller beste.

Dermed er de begge to kvalifisert til finalen som går torsdag.