– Det har vært overraskende bra

Folk strømmet til teltet før det var kommet opp for å skaffe seg utstyr.

ORNØYD: Selgerne for Norma er veldig fornøyd med salget av diverse skytterutstyr så langt under årets Landsskytterstevne. På bilde f.v. Karoline Hansen og June Haugen. Foto: Trygve Grønning  Foto: Trygve Grønning

sport

ØVERBYGD: Ved inngangen til puplikumsområdet har Norma satt opp et stort telt under årets Landsskytterstevne i Øverbygd. Da Folkebladet var innom på lørdag formiddag gikk salget av skytterutstyr som varmt hvetebrød.

– Vi er veldig fornøyd med salget. Det har vært overaskende bra, sier June Haugen, en av selgerne

– Ivrig

Allerede da selgerne skulle sette opp teltet og pakke ut utstyret gikk salget unna.

– Mens vi holdte på å pakke opp her så solgte vi mer enn hva vi bruker å gjøre første dagen. Folk er ivrig, sier Karoline Hansen, som har hovedansvaret for organiseringen.

Hansen kan fortelle om en tidskrevende planleggingsfase i forkant av årets Landsskytterstevne.

– Vi har planlagt for fullt siden mai. Vi forventer litt mindre salg her oppe i nord siden det er færre skyttere. Men mange av skytterne som holder til her oppe og som kanskje ikke reiser rundt i landet på stevner på grunn av store avstander handler mye når de først har sjansen. Vi ser mange folk vi ikke har sett før på stevner rundt omkring.

Børsemakerverksted

I tillegg til salg av ammunisjon, kuler, krutt, tennhetter, skytterklær, bagger, blaserløp, futteraler og andre rekvisita har de også et børsemakerverksted. Der utfører Hans Kristian Wear sammen med sine kompanjonger diverse service på våpen.

– Børsemakertjenesten ser vi er veldig populær. Tilgjengeligheten på det er kanskje ikke så stor ellers, sier Karoline Hansen.

Begge jentene skal i tillegg til å drive med salg også skyte under årets Landsskytterstevnet, og de synes årets arrangement ser veldig bra ut.

– Jeg var en tur og så meg litt rundt tidligere. Det ser veldig bra ut. Jeg skal skyte selv på tirsdag, det gleder jeg meg til, sier June Haugen.