På plass for å forsvare kongetittelen

I fjor ble hun Skytterdronning under Landskytterstevnet på Lesja. Nå er Eileen Torp (23) på plass for å forsvare tittelen.

DRONNINGA Eileen Torp tok kongepokalen på Landsskytterstevnet i fjor. Nå er hun på plass i Målselv for å forsvare tittelen.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

sport

ASPELUND: Forrige gang Landskytterstevnet ble arrangert i Øverbygd og Målselv, ble Mette Finnestad historisk da hun ble den første Skytterdronninga i Det frivillige Skyttervesenes historie.

Kongepokal

I fjor ble Eileen Torp fra Rakkestad den andre da hun tok kongepokalen på Lesja.

Nå vil hun gjøre det hun kan for å forsvare tittelen.

- Selvfølgelig så gjør man jo det. Ellers ville man jo aldri reist så langt på Landskytterstevnet. Man har jo alltid et håp innerst inne, uansett hvordan man har trent og hvordan man har skutt tidligere i sesongen. Så Landskytterstevnet er Landskytterstevnet uansett, forteller hun.

Deltok i 2006

Da Landskytterstevnet ble arrangert i Øverbygd for ti år siden, var Torp på plass. Da som eldre rekrutt.

- Da ble jeg nummer to, men da var jeg eldre rekrutt, så da skjøt jeg bare liggende. Det var vesentlig lettere da, ler hun.

Denne uken arrangeres det Norges Cup på Falken Skytebane på Aspelund. Norges Cupen arrangeres foran hvert Landskytterstevne, og mange skyttere bruker det som viktig gjennomkjøring før det smeller på LS.

Skytterdronningen fra 2015 sier hun trives godt i Nord og skryter av anlegget på Falken.

- Kjempefin

- Banen er kjempefin og det er et veldig flott anlegg her oppe. Et av landets fineste vil jeg tro, i alle fall av det jeg har sett. Det ligger veldig flott til i forhold til vind også, så det er veldig flotte skyteforhold, sier 23-åringen.

Omgivelsene og naturen er også noe som trekker opp.

- Jeg var her på Landskytterstevnet for ti år siden. Det er veldig fint å komme tilbake igjen og se hvordan ting har forandret seg på ti år.

- Og det er jo kjempefin natur, det er noe helt annet enn det vi har hjemme på østlandet, og det er helt fantastisk, synes hun

- Må bli bedre til LS

Under Norges Cupen torsdag, skjøt hun 341.

- Gjennomføringsmessig var det greit, men det var litt trangt på standplass og jeg fikk ikke helt den stillingen som jeg pleier å ha. Da er det ikke alltid like lett å skyte like bra, forteller hun like etter å ha skutt.

Poengsummen var hun ikke fornøyd med og forsikrer at hun er god for langt bedre enn dette.

- Poengsummen er jo langt, langt, langt under det jeg bør ligge på. Det bør jo bli langt bedre til Landskytterstevnet i alle fall.

LS er naturligvis det store målet og hun sier at Norges cupen i forkant er en veldig fin test for det som senere skal skje. Torsdag testet hun også litt nytt utstyr.

- Norgescupen nå er vel mer og mindre som en slags test. Nå skyter jeg i en helt ny dress, som ikke en gang er en uke gammel, og det kan nok hende at jeg kommer til å bruke gammel-dressen på Landskytterstevnet, for den føler jeg meg mer fortrolig med i alle fall, så får vi se. Det er litt for å teste og det er jo alltid sånn at når man får noe nytt så vil man jo alltid prøve, forklarer hun.