Totalt overlegne i første hjemmekamp

Lørdag møttes Salangen og Ishavsbyen til dyst på Idrettsheia. Det resulterte i en skikkelig kalasseier for hjemmelaget.

Overlegne: Salangen dominerte lørdags oppgjør i 3. divisjon mot Ishavsbyen. 9-1 ble sluttresultatet. Alle foto: Trygve Grønning 

Dødballer: Salangen var gjennom kampen veldig farlige på dødballer, og scoret fire mål på hjørnespark. Martin Solhaug headet inn to mål. 

sport

SJØVEGAN: Salangen dominerte kampen fra start til slutt, og ga seg ikke før det sto 9-1 i målprotokollen.

– Det er deilig. 9-1 er et fint resultat, sier en meget fornøyd Martin Solhaug.

Salangen tok grep om kampen fra første fløytesignal, men slet med å skape de helt store sjansene det første kvarteret. Ishavsbyen forsvarte seg bra, men evnet ikke å få til noe eget spill eller true motstanderlagets forsvarsrekke.

Fem magiske minutter

Etter å ha trillet ball litt frem og tilbake fant Salangen omsider en åpning i Ishavsbyens forsvar. Erik Lomås fant Snorre Ratkje med en presis gjennombruddspasning. Alene med keeper gjorde Snorre Ratkje ingen feil, og sendte hjemmelaget i føringen etter 17 minutter.

Etter å ha fått hull på byllen fikk Salangen en skikkelig vitamininnsprøytning og bortelaget ble satt under hardt press. Det resulterte i flere hjørnespark. To av hjørnesparkene ga tellende resultat.

Ved begge anledningen raget Martin Solhaug høyest av alle i feltet og stanget inn to mål på to minutter. Etter scoringen hadde Ishavsbyen et lite spillemessig overtak, men klarte ikke å skape noen store sjanser. Dermed sto det 3-0 til pause.

Rett i angrep

Tilskuerne hadde så vidt rukket å sette seg ned før Salangen igjen var frampå. Denne gangen var det Odd-Henning Skog som enkelt satte ballen i nettet etter et innøvd cornertrekk. Salangen fortsatte å styre kampen, men var litt ineffektive og sløste bort en del gode målsjanser.

Etter 62 minutter rullet Salangen fint opp i angrep. Snorre Ratkje mottok ballen i mellomrommet og førte den med seg noen meter, før han presist spilte gjennom debutant Tobias Sørensen. Alene med keeper satte Tobias Sørensen sikkert inn det femte målet.

Farlige på dødballer

Hver gang hjemmelaget fikk et hjørnespark steg forventningene på tribunen. Ishavsbyen holdt imidlertid stand en god stund og fikk klarert unna de fleste hjørnesparkene, men etter 62 minutter satte Sondre Tunstad inn 6-0 med et vakkert hodestøt.

Erik Lomås styrte kampen fra sin midtbaneposisjon og fikk en fortjent scoring etter 71 minutter. Scoringen var kanskje kampen fineste mål. Lomås fikk et godt treff på halv volley fra omtrent 20 meter. Ishavsbyens keeper kunne lite gjøre og måtte nok en gang plukke ballen ut av nettet.

Ishavsbyen fikk en redusering etter 80 spilte minutter, men det hjalp lite. Odd-Henning Skog og Scott Fitzgerald gjorde hvert sitt mål. Dermed ble sluttresultatet 9-1.

Meget fornøyd

Salangens høyreiste midtstopper, Martin Solhaug, kronet et solid innsats med to mål. Solhaug var åpenbart fornøyd med både laget og sin egen innsats.

– Vi får tre mål på fem minutter, og da går lufta litt ut av Ishavsbyen. Så får vi 4-0 med en gang i andre omgang, og da virker de å være ganske ferdige mentalt. 9-1 er et veldig bra resultat.

– Har dere trent på noe spesielt inn mot kampen?

– Vi har trent litt på dødballer. Men om det er litt tilfeldig at vi scorer fire mål på dødballer, vet jeg ikke.

Neste serierunde skal Salangen ta turen til Tromsø for å spille mot Fløya. Et lag de tradisjonelt sett har slitt med.

- Det blir en knallhard match. Vi har dårlig statistikk mot Fløya så vi må være minst der vi er i dag, om ikke et hakk opp. Men 3. divisjon er en divisjon der alle kan slå alle på en god dag. Så vi får bare gi gass og se hva som skjer, sier Martin Solhaug.