Tre gull til Bjørnsen

Susann Bjørnsen tok tre gull under kortbane NM, men det var ikke det Bjørnsen var mest fornøyd med.

GULL: Susann Bjørnsen tok tre gull under kortbane NM i Stavanger. Foto: Vestpress 

sport

STAVANGER: Susann Bjørnsen tok medalje i alle øvelsene hun stilte opp i under helgas NM i kortbane i Stavanger. Gull tok hun på 50 meter fri, 100 meter medley og 100 meter fri, i tillegg til at hun tok bronse på 50 meter butterfly. Bjørnsen var godt fornøyd med egen innsats.

– Det gikk veldig bra. Jeg vet aldri hva konkurrentene mine finner på, så selv om jeg hadde regnet med å kjempe om medalje var det fint å vinne så mye, forteller Bjørnsen over telefon til Folkebladet.

Norsk rekord

Til tross for tre gull var det tidene Bjørnsen var mest fornøyd med. På 50 meter fri satte hun nemlig ny norsk, og dermed også ny personlig rekord hele to ganger i løpet av helga. Først svømte hun inn til tiden

24,83 i forsøkheatet, og slo dermed den gamle rekorden på 24,87. Og i finalen senere slo hun sin egen rekord ved å svømme inn til den sterke tiden 24,76. Bjørnsens tidligere rekord var på 24,99.

– Det var veldig gøy å sette ny norsk rekord. Ikke bare fordi jeg selv forbedret tiden min, men det er jo samtidig en stor bonus å vite at ingen andre jenter noensinne har svømt fortere enn deg, forteller Bjørnsen.

OL.-krav

Nå er alt fokuset rettet mot Bergen Swim Festival for Bjørnsen.

– Jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg må klare OL-kravet under BSF (Bergen Swim Festival). Jeg satser på å ha toppformen inne til da, og at jeg kan prestere opp mot mitt beste, sier Bjørnsen.

Bergen Swim Festival blir sannsynligvis Bjørnsens siste mulighet for å klare det svært tøffe OL-kravet, men etter helgas opptur har hun fått forsterket tro på å klare det.

– Jeg har tro på at jeg kan klare det. I alle fall når jeg ser hvordan formen er nå. Jeg hadde en ganske tung helg i Berlin forrige helg, men jeg fikk hvilt før NM nå, og da ble formen min veldig bra. Ut i fra de tidene jeg har nå burde det ikke være umulig, men jeg må likevel være i mitt livs form, erkjenner svømmeren.

BSF er i utgangspunktet Bjørnsens siste mulighet for å klare kravet, men hun har også muligheter for å svømme i Europa for å kvalifisere seg.

– BSF er egentlig den eneste muligheten, men jeg kan også svømme på stevner i Spania og Tyskland, men det er ikke en del av planen.