Senterpartiet gjør et brakvalg i Troms, og mandag kveld var det klart at Sandra Borch (29) fra Lavangen har sikret seg plass på Stortinget.

Tidligere stortingsrepresentant for Sp, Irene Lange Nordahl, fulgte spent med på resultatene fra valgvaka i Tromsø mandag kveld.

- Det er fantastisk artig for hele Sp i Troms, og ikke minst for Sandra. Hun har gjort en fantastisk innsats, sier Lange Nordahl.

Hun mener det handler om å fokusere på de viktige sakene.

- Spesielt Forsvaret. Folk har stolt på Sp der. Når vi nå ser resultatene fra kommunene så er det helt tydelig at folket stoler på Sp sin innsats, sier Lange Nordahl.

Også Borchs innsats har spilt en stor rolle i Sp sin fremgang mener hun.

- Sandra har vært krystallklar hele veien, og hun har kjørt en klar kurs sammen med partiledelsen, sier hun.

Og hun kjenner førstekandidaten godt. Mens Lange Nordahl var på Stortinget bodde Borch sammen med henne i Oslo i to år mens hun var leder av senterungdommen.

- Med det fikk også Sandra erfare at det er en tøff jobb å være på Stortinget. Men det er hun mer enn klar for nå. Jeg er veldig rørt og stolt over henne, sier Lange Nordahl.

Borch er veldig glad for alle sine støttespillere og mentorer. Hun mener det er takket være dem at hun har blitt den politikeren hun er nå etter 10 år i Senterpartiet.

- Jeg tror det handler om, for min del, å ha mange gode mentorer. Det har betydd mye for meg det å ha blitt tatt med i læren, sier hun.

- Jeg har blitt mye mer voksen med årene, og særlig de fire siste årene. Jeg har gått fra å være en ungdomspolitiker til å være en stortingspolitiker. Jeg velger mer mine kamper med omhu nå. Nå er det Troms som gjelder, sa Borch sent mandag kveld.