I tråd med rådmannens innstilling stemte Ap og Felleslista imot å gi Berg montessoriskole et tilskudd på vel 44.000 kroner. Med det får ikke den private skolen støtte fra kommunalt hold til å kunne tilby heldagsskole og med det gi et SFO-tilbud til elevene.

Foreldregruppa tilknytta montessoriskolen reagerer sterkt på det.

– Vi føler oss veldig tilsidesatt, ubetydelig og spyttet på, rett og slett. Vi opplever det kanskje også litt som hevn fordi vi startet en skole her på Skaland, og at de prøver å ramme oss på alle mulige måter, sier Sarah Johanne Hansen.

Praktisk umulig

SFO er en lovpålagt oppgave. Fra kommunens side er det påpekt at dette lovkravet er oppfylt ved at kommunen tilbyr SFO tilknytta den offentlige skolen i Senjahopen. For foreldrene på Skaland er imidlertid det en svært fattig trøst.

– Det er ikke praktisk gjennomførtbart i det hele tatt for oss på Skaland å skulle benytte oss av SFO-tilbudet i Senjahopen, understreker Hansen.

Hun viser at det tar 20 minutter å kjøre bare den ene veien – på sommerstid. I tillegg poengterer Hansen at strekninga fra Skaland til Senjahopen er rasfarlig, spesielt på Ersfjordsiden.

– Da det nylig var en sak om kapasitetsutfordringer ved Senjahopen barnehage, ble nettopp dette med lang vei og rasfare brukt som argumenter for at det ikke var aktuelt å sende ungene fra Senjahopen til barnehagen på Skaland. Det kan imidlertid virke som om man ikke ser problemet når det er den andre veien det er snakk om.

– Legg bort kjepphestene

Hansen hevder dette ikke er første gang opplever å få «stikk» fra politikerne i Nordre Berg vedrørende montessoriskolen.

– Ap og Co har hele tida vært ute etter å legge ned montessoriskolen og få alle elevene til Senjahopen, men her er det faktisk de minste og mest sårbare som rammes – nemlig ungene, poengterer Hansen.

– Er det en nord/sør-konflikt som råder her?

– Sånn føler og oppfatter vi det når politikerne fra Nordre Berg stemte imot et slikt lite tilskudd. Nå må det sies at jeg ikke føler at dette nord/sør-synet råder i befolkninga generelt, for jeg har fått høre fra mange i nord at de ikke skjønner hva politikerne driver med. Her er det politikerne som er helt på jordet og bidrar til å opprettholde en konflikt som egentlig ikke er mellom bygdene.

Hansen mener det er på høy tid at de aktuelle politikerne legger vekk sine kjepphester og begynner å tenke på kommunen og dens innbyggere under ett.

– Vi her på Skaland jobber og bidrar til skatteinntekter til kommunen, og er like mye «verdt» i det store bildet. Vi har også en privat skole som går veldig bra, hvor elevene skårer svært godt på nasjonale prøver og med det bidrar til å dra opp kommunens gjennomsnitt, avslutter Hansen.

Berget av giver

Torsdag ettermiddag ble det kjent at en privat giver gir Berg montessoriskole det samme beløpet som de fikk avslag på fra Berg kommune.

Leder av skolestyret, Heidi Munkvold, sier hun er svært takknemlig for bidraget.

– Det betyr at vi kan fortsette prosessen med drift og utvikling av heldagsskolen. Vi har selvfølgelig fortsatt økonomiske utfordringer, men det regner vi med at vi klarer å løse på et eller annet vis, sier Munkvold.

Skolestyreleder Heidi Munkvold er svært takknemlig for bidraget. Foto: Privat