Dette kommer fram i et brev Elvenes grunneierlag har sendt Salangen kommune.

Mangler tillit til Nordmo

Tidligere Ap-politiker og ordførerkandidat, Bjørn Nordmo er ansatt i Astafjord Utvikling AS som er eid av Salangen kommune og har ansvaret for å drifte og utvikle Arena Elvenes, inkludert tilhørende bygninger og infrastruktur, samt prosjektledelse og næringsutvikling.

– Bjørn Nordmo har ved flere anledninger tatt avgjørelser uten å involvere styret. Styret har derfor ikke tillit til Bjørn Nordmo lengre som representant for kommunen, og krever ham utskiftet med et nytt medlem, skriver grunneierlaget i brevet undertegnet av fire grunneiere.

Folkebladet tok kontakt med leder i grunneierlaget, Torbjørn Enoksen, en av dem som har undertegnet brevet. Men Enoksen ønsket ikke å utdype eller kommentere saken nå.

Ikke kjent med påstandene

Folkebladet hadde kontakt med Bjørn Nordmo onsdag. Han hadde ingen kommentarer i saken og viste til Salangen kommune. Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) kommenterte saken på vegne av kommunen.

– I og med at Astafjord utvikling har ansvaret for drift og utvikling av eiendommene ut fra kommunestyrevedtak, har dette vært slik siden kommunen overtok eiendommene i 2006. Det er naturlig at hver grunneier selv styrer hvem som representerer seg selv. Vi er ikke kjent med at representanten fra Astafjord utvikling har operert på vegne av et styre i grunneierlag eller elveeierlag i saker, og det er heller ikke nevnt konkrete eksempler på dette, sier Wiggen Prestbakmo.

I brevet kommer det også fram at det er fem grunneiere som har like rettigheter til område langs vann og elv og øyer, samt felles veier, og at dette skal brukes i fellesskap. Grunneierlaget er satt til å forvalte disse rettighetene. Enhver bruk og disponering av områdene skal behandles av styret i grunneierlaget.

Til jordskifteretten

Det foregår en tvist mellom Arena Elvenes og de samme grunneierne i området om gamle rettigheter til eiendommen. Grunneierne mener Arena Elvenes ikke har forholdt seg til rettighetene de har. Salangen kommune valgte i oktober 2016 å løfte saken til retten for avgjørelse. Ofoten og Sør-Troms jordskifterett har innkalt til et saksforberedende rettsmøte 4. oktober i Salangen kulturhus. Da blir det også en befaring i forbindelse med møtet. Situasjonen har ført til at reguleringsplanen for området er satt på vent. Blant annet gjelder dette en planlagt en dragracebane på Elvenes.