1. Hva er den viktigste saken for partiet de fire neste årene?

– Vi ønsker at folk skal kunne bo der de vil, og ha gode offentlige tjenestetilbud. Sentraliseringspolitikken til regjeringen er en trussel mot det. Ellers er forsvarspolitikk viktig for Senterpartiet, både å styrke hær og heimevern, hovedbase på Bardufoss og Andøya flystasjon.

2. Er partiet for eller imot konsekvensutredning av olje og gass utenfor Vesterålen, Lofoten og Senja? Og hvorfor?

– Sp er i mot konsekvensutredning i disse områdene. Dette både i et miljøperspektiv og fordi dette er viktige områder for fiskeriene.

3. Hvordan er forsvarsstrukturen i Midt-Troms om fire år, om partiet kommer til makta?

Forsvaret bør styrkes, både hær og heimevern. Helikopterbasen på Bardufoss må videreføres og ikke legges ned slik H, Frp og Ap har stemt for. Det trengs også investeringer på materiellsiden, og Sp ønsker derfor å øke forsvarsbudsjettet til 2 % av BNp

4. Bør trålerne ha leveringsplikt?

– Ja, dette er viktig for at fiskerinæringa skal bli i nord, og for å utvikle arbeidsplasser knyttet til næringa.

5. Bør oppdrett flyttes på land, eller langt til havs?

– Det er viktig med en balanse her. Havbruksnæringa er i sterk vekst og der viktig at vi utnytter våre naturgitte fortrinn til havs, men samtidig stiller krav til næringen. Kommuene burde få mer igjen for å stiller arealer til disposisjon, gjennom en arealavgift.

6. Senja blir en kommune. Ser du for deg at flere kommuner i Midt-troms kan bli slått sammen?

– Om denne regjeringa får fortsette har de garantert for at flere kommuner vil bli sammenslått ved tvang. Det er Sp en sterk motstander av.

7. Ser du for deg at sammenslåingen vil føre til mer sentralisering eller mer robuste lokalsamfunn?

– Det vil helt klart føre til sentralisering av viktige tjenestetilbud til folk.

8. Hvilke visjoner har du for samferdsel og jernbane i nord de fire neste årene?

– Sp er opptatt av å både investere i jernbane til nord, men også ta det enorme etterslepet på fylkesveiene. Derfor er vår løsning et nasjonalt løft og investering for å få tatt etterslepet på alle veier i Troms.