Da Tor Egil Sebulonsen jobbet i offshore-branjsen som kokk og stuert kjøpte han bankbygget på Gibostad for å holde puben åpen når han var hjemme. Det var 10 år siden, så skjedde en ulykke som endret planene.

– Jeg var hjemme og avløste på en båt i Senjahopen da det skjedde. Jeg fikk 10 tonn på meg og knekte ryggen. Da måtte jeg ha noen år på å komme meg på føttene igjen. Så kom det en storm som blåste taket av huset. Noen år etterpå begynte jeg å restaurere. Nå har jeg prøveåpnet litt noen helger og mottakelsen fra folk har gått over all forventning, forteller Sebulonsen til Folkebladet.

Lokalhistorie

Det er tydelig at vertshuset har fått et maritimt preg i oppussingen, men Sebulonsen har passet på innlemme lokalhistorie som har fått plass på møblement og vegger.

– Veggene er sjøkart fra 1800-tallet, så har jeg malt Senja-kartet på veggen. Jeg har satt opp kunst fra Bjorelvnes av Linda Juanette Lande og har et ror fra båten «Star» fra Trollvik som drev med hvalfangst, viser Sebulonsen frem.

Det er allikevel bardisken som innehar flest lokale innslag.

– Steinen er fra den gamle brusfabrikken på Gibostad, de gamle takbjelkene på huset ble til bærere til baren. Selve bordplaten er fra gamle Ottos på Finnsnes, forteller Sebulonsen.

Åpent

Prøveåpningen som han har hatt noen helger, håper han nå å utvide til ukedager etterhvert.

– Jeg skal se på åpningstidene i midten av september, men jeg har planer å starte med et rusfritt arrangement som vil bli pizzakveld midt i uka. Får jeg hjulene til å gå rundt håper jeg å etablere en arbeidsplass eller to. Det vil være drømmen, sier Sebulonsen.

Han har bevilling og godkjennelse fra Mattilsynet på plass, nå som kjøkkenet også er pusset opp og alt utstyr er fornyet, tenker han at lett matservering også skal på plass. Ønsket er at stedet skal holde åpent flere dager og bli et fristed for innbyggere og besøkende.

– Vi har hatt noen trivelige kvelder med matservering. Her kan en møtes nøytralt og både lyge og fortelle. Det som skjer her, blir her. Slik som i Las Vegas, ler Sebulonsen.

Bar: Baren er en sammensetning av flere lokale elementer. Det mest spesielle er steinen fra den gamle brusfabrikken på Gibostad.
Sentrum: Selve bygget er plassert midt i sentrum av Gibostad, med butikken som nærmeste nabo.